Šéfkuchař Petr Kunc a jeho tým z restaurace Salabka si jdou tvrdě za vítězstvím. Doposud neporažené komando z pražské Troji se probojovalo až do samotného finále Pohlreichova souboje restaurací a nic jiného než výhra pro ně nepřipadá v úvahu. Podaří se jim porazit i posledního soupeře z Olomouce?
V semifinále Pohlreichova souboje restaurací se proti sobě postavily zážitková restaurace Salabka a vietnamské bistro Nhà hai hành. Bojovníci z Troje nepotřebovali ani koně, k porážce soupeře jim stačil jejich kuchařský um, dokonalý servis a skvělé připravená pop upová restaurace. Jak se cítil Petr Kunc bezprostředně po vyhlášení?
Petře, máme za sebou semifinále a vy jste proti sobě měli tým Nhà hai hành. Jaký to byl soupeř?
Soupeř to byl samozřejmě těžký, už jen výběr dvanácti soutěžících restaurací byl velmi kvalitní. Tomáš má zkušenosti i z michelinských restaurací, takže standard tam je veliký.
Když jste se připravovali na semifinále, měli jste nějakou taktiku?
Taktiku jsme úplně neměli, samozřejmě jsme se snažili lidem ukázat, co děláme na Salabce, že tlačíme lokální produkty v té nejlepší kvalitě a snažíme se je přetvářet do moderních jídel.
Měli jste za úkol nakoupit věci v IKEA, jak to probíhalo?
Bylo to časově náročné, měli jsme omezený budget, do kterého jsme se museli vejít, ve finále jsme pak museli dělat i trochu kompromisy. Bylo to zajímavé, stoprocentně to byla výborná zkušenost do budoucna i do života. O tom ten život a gastro jsou – člověk se učí každý den a něco ti to stále přináší.
Ze souboje jste vyšli vítězně. Jak to oslavíte?
Určitě si dáme nějakou skleničku, ale ráno musíme do práce. Zítra bych to rád oslavil s celým týmem a i s panem majitelem.
Velké finále Pohlreichova souboje restaurací sledujte ve středu 3. května od 20:20 na Nově. Nebo o den dříve na Voyo.