
4. díl
Ivka je proslulá zejména svými dorty. Z dortů jí zůstává spousta odřezků, a proto se naučila jednoduchý trik, jak je využít a nevyhazovat je. Dělá z nich tzv. Cake Pops, které milují zejména její děti. Na přípravu jsou velmi jednoduché, je to proto také skvělý způsob, jak zabavit své děti, které...
Ivka je proslulá zejména svými dorty. Z dortů jí zůstává spousta odřezků, a proto se naučila jednoduchý trik, jak je využít a nevyhazovat je. Dělá z nich tzv. Cake Pops, které milují zejména její děti. Na přípravu jsou velmi jednoduché, je to proto také skvělý způsob, jak zabavit své děti, které se můžou v přípravě zapojit.
Jak na Cake Pops podle Ivky?
Rozdrolíme korpus mezi prsty. Smetanu rozehřejeme a přidáme bílou čokoládu a máslo. Mícháme do rozpuštění. Ganache pak přidáváme po lžících ke korpusu, přidáme citron a kůru. Vše pořádně propracujeme v kompaktní hmotu. Vytvarujeme kuličky a dáme zachladit do mrazáku. Zapícháme do nich dřevěné tyčinky nebo papírová brčka. Dáme zase zachladit. Pak celé obalujeme v bílé rozpuštěné čokoládě, sypeme dle libosti ozdobami a posypky.
Suroviny:
ořezky korpusu
60 g másla
125 ml smetany 33%
350 g bílé čokolády
1 citron
citronová kůra