Vařit ze zeleniny se může na první pohled zdát jako nuda, ve skutečnosti však skýtá extrémně bohatou paletu možností, co z ní připravit. Jakým způsobem se dá se zeleninou pracovat s respektem, inovativně a bez zbytečného plýtvání, soutěžícím předvede speciální host – Pavel Drdel. Ten soutěžícím ve své masterclass ukáže, jak je možné připravovat českou klasiku bez masa.
Soutěžící dostanou za úkol připravit českou klasiku dle vlastního výběru, ovšem ve vegetariánské verzi. Už to samo o sobě je poměrně náročný úkol, vzápětí se však ukáže, že mnozí mají poněkud pomýlenou představu o tom, co to česká klasika vlastně je. Porotci jsou některými nápady lehce šokování, rozhodnou se však soutěžící dát na jejich rady a pokrm změnit? A kdo nakonec postoupí na balkon, když šanci dostanou jenom ti, jimž se podaří pokrm lákavě naservírovat?
Dojde i na vyřazování
Soutěžící, kteří při vaření vegetariánské verze české klasiky neuspějí, budou muset do dvoukolové vyřazovací výzvy. Nejprve je čeká další z oblíbených testů chuti. A tentokrát si porota připravila vyloženou lahůdku. Naservíruje totiž amatérským kuchařům 12 zeleninových šťáv, které mají správně identifikovat. Ty nejlepší čeká balkon, ostatní poměří své síly při přípravě řepného Wellingtonu.
Koho nakonec přemůže zelenina, uvidí diváci už ve středu 5. října od 20:20 na TV Nova. Nebo už teď na Voyo.