
9. díl
Lea miluje cestování a nějakou dobu žila také v Mexiku. Tamní kuchyně ji naprosto ohromila a rozhodla se přijít na to, jak udělat ty nejlepší tacos. Odkoukala také skvělé vychytávky, jak si při jejich přípravě usnadnit práci a okouzlit přátele a rodinu něčím naprosto delikátním. A navíc je to...
Lea miluje cestování a nějakou dobu žila také v Mexiku. Tamní kuchyně ji naprosto ohromila a rozhodla se přijít na to, jak udělat ty nejlepší tacos. Odkoukala také skvělé vychytávky, jak si při jejich přípravě usnadnit práci a okouzlit přátele a rodinu něčím naprosto delikátním. A navíc je to všechno vytvořené ze zbytků jídla od grilování!
Jak na tacos se zeleninovou salsou a hovězím masem podle Ley?
Nejprve si necháme přes sítko a papírovou utěrku vykapat zakysanou smetanu od přebytečné vody. Všechnu zeleninu včetně chilli (popřípadě i houby) si nakrájíme na velmi jemné kostičky. Ochutíme šťávou z půlky limety, solí a pepřem podle chuti. Hezky promícháme, aby se chutě spojily. Do vykapané smetany přidáme šťávu a kůru z omyté limetky. Koriandr nasekáme najemno včetně stonků a přidáme do smetany. Jako malou vychytávku přidejte i pár lístků nasekané meduňky. Přidáme sůl a pepř a ochutnáme. Máslo si necháme povolit v pokojové teplotě a pak do něj nastrouháme česnek a přidáme trochu soli a pepře. Maso si zbavíme tuku, který je výborný za tepla, ale studený už chutný není. Poté si maso ostrým nožem nakrájíme na tenounké plátky. Rozpálíme si pánev, vhodíme tuk z masa a naše česnekové máslo. Na této směsi opékáme tacos placky jen do zlatova. Na talíř položíme placku, dáme lžíci smetany, dvě lžíce zeleninové salsy a maso na plátky. Zdobíme nasekaným koriandrem.
Suroviny:
350 g zbylé grilované zeleniny
1 limetka
150 g hovězí grilované roštěné
100 g zakysané smetany
2 stroužky česneku
1 svazek koriandru
1 čerstvé rajče
1 jalapeño paprička
1/3 másla
sůl
pepř