5. díl

Odvysíláno

Honza Vorel zavzpomínal na pravidelné nedělní obědy u babičky, které má spojené s její výtečnou brokolicovou polévkou. On její recept ještě vylepšil. A přišel i na způsob, jak do polévky využít kompletně vše, co bychom jinak vyhodili. 

Jak na polévku z košťálů brokolice?

Z košťálu nakrájíme tenké...

Honza Vorel zavzpomínal na pravidelné nedělní obědy u babičky, které má spojené s její výtečnou brokolicovou polévkou. On její recept ještě vylepšil. A přišel i na způsob, jak do polévky využít kompletně vše, co bychom jinak vyhodili. 

Jak na polévku z košťálů brokolice?

Z košťálu nakrájíme tenké plátky na mandolíně a dáme je do ledové vody. V oleji začneme zahřívat chorizo, poté rozmixujeme a přecedíme přes plátno. Na másle orestujeme šalotku a košťály z brokolice. Přidáme kokosové i kravské mléko. Uvaříme do měkka a rozmixujeme. Dochutíme solí, pepřem a muškátovým ořechem.

Suroviny:

Košťály brokolice

Bílá část pórku

Lžíce másla

Šalotka

Olej

Zbytek choriza

250 ml kokosového mléka

250 ml kravského mléka

Parmazán

Muškátový ořech

Sůl

Pepř

Nejnovější videa z pořadu Do posledního sousta

Nejnovější články k pořadu Do posledního sousta

Podobné pořady

Nestihli jste v TV

Nové epizody už teď na Voyo

o 7 dní dříve • bez reklam • kdykoliv

Další pořady