
5. díl
Honza Vorel zavzpomínal na pravidelné nedělní obědy u babičky, které má spojené s její výtečnou brokolicovou polévkou. On její recept ještě vylepšil. A přišel i na způsob, jak do polévky využít kompletně vše, co bychom jinak vyhodili.
Jak na polévku z košťálů brokolice?
Z košťálu nakrájíme tenké...
Honza Vorel zavzpomínal na pravidelné nedělní obědy u babičky, které má spojené s její výtečnou brokolicovou polévkou. On její recept ještě vylepšil. A přišel i na způsob, jak do polévky využít kompletně vše, co bychom jinak vyhodili.
Jak na polévku z košťálů brokolice?
Z košťálu nakrájíme tenké plátky na mandolíně a dáme je do ledové vody. V oleji začneme zahřívat chorizo, poté rozmixujeme a přecedíme přes plátno. Na másle orestujeme šalotku a košťály z brokolice. Přidáme kokosové i kravské mléko. Uvaříme do měkka a rozmixujeme. Dochutíme solí, pepřem a muškátovým ořechem.
Suroviny:
Košťály brokolice
Bílá část pórku
Lžíce másla
Šalotka
Olej
Zbytek choriza
250 ml kokosového mléka
250 ml kravského mléka
Parmazán
Muškátový ořech
Sůl
Pepř