1. díl

Odvysíláno

Roman Staša nám v prvním díle pořadu Do posledního sousta předvedl, jaké jídlo se dá vykouzlit ze zbytků od víkendového oběda. Často vyhazujeme jídlo, ze kterého se dá s trochou fantazie vykouzlit ještě další skvělý pokrm. Proto je důležité nad vařením přemýšlet, jídlem neplýtvat a snažit se...

Roman Staša nám v prvním díle pořadu Do posledního sousta předvedl, jaké jídlo se dá vykouzlit ze zbytků od víkendového oběda. Často vyhazujeme jídlo, ze kterého se dá s trochou fantazie vykouzlit ještě další skvělý pokrm. Proto je důležité nad vařením přemýšlet, jídlem neplýtvat a snažit se zakomponovat i zbytky, které by jinak skončily v koši...

Jak na vepřovou kýtu v jablečném moštu s kurkumovou rýží?

Ve velkém hrnci zarestujeme na oleji a lžíci másla mrkev s celerem. Poté přidáme cibuli, česnek a znovu zarestujeme. Nakonec zasypeme rajčaty, tekutinu zredukujeme na polovinu, vložíme natrhanou kýtu, chilli papričku, tymián a vše důkladně promícháme. Přidáme dvě lžíce másla, necháme zpěnit a vše zalijeme moštem. Mezitím v hrnci zpěníme na lžíci másla kurkumu, nasypeme rýži, vodu, sůl a uvaříme podle návodu. Mošt zredukujeme na třetinu, vyndáme snítky tymiánu, dochutíme solí, pepřem, důkladně promícháme a ihned podáváme. Kýtu servírujeme na kurkumové rýži, na závěr celý pokrm zasypeme zázvorem a chilli. 

Suroviny:

400 g upečená vepřová kýta (natrhaná na kousky)

150 g rajčata (nakrájená nahrubo)

250 ml jablečný mošt

1 ks mrkev (najemno nakrájená)

½ ks řapíkatý celer (nakrájený najemno)

2 stroužky česneku (nakrájený na plátky)

1 ks cibule  (nakrájená najemno)

1 ks chilli paprička (nakrájené najemno)

1 hrnek rýže

1 lžička kurkumy

100 g másla

3 lžíce olivového oleje

15 g zázvor (najemno nakrájený)

4 snítky tymiánu

Sůl

Pepř

Nejnovější videa z pořadu Do posledního sousta

Nejnovější články k pořadu Do posledního sousta

Podobné pořady

Nestihli jste v TV

Nové epizody už teď na Voyo

o 7 dní dříve • bez reklam • kdykoliv

Další pořady