
RECEPT Z 5. DÍLU – Je to tak – i starou osvědčenou žemlovku si lze připravit na grilu. A to velmi jednoduše a rychle.
Potřebujeme:
1 balení toastového chleba
250 ml smetany ke šlehání 33%
300 g tvarohu
5 vajec
500 g jablek
1 balení rozinek
1 lžíci medu
100 ml rumu
200 g másla
Rozinky namočíme do rumu. Jablka zbavíme jádřinců a nakrájíme je na plátky, dáme je s máslem a medem do hliníkové nádoby a zkaramelizujeme na grilu.
Tvaroh rozšleháme se žloutky, medem, rozinkami a trochou mléka.
Toastový chléb namočíme do smetany s vejci a dáme na dno máslem vymazané hliníkové nádoby. Přidáme tvaroh a jablka a zakončíme chlebem, který přelijeme rozpuštěným máslem. Navrch dáme ušlehaný sníh s cukrem a necháme v grilu upéct.
OSTATNÍ RECEPTY z pátého dílu:
• Uzený losos s dresinkem
• Kapr cibulář na pivu
• Pstruh se špenátem a bylinkovým máslem
• Sardinky v polentě s liškovým salátkem
Na CELÝ 5. DÍL s názvem Ryby se podívejte ZDE:
Nenechte si ujít ani DALŠÍ DÍLY pořadu GRILOVÁNÍ S VODOUCHEM
4. DÍL – Dětská párty
3. DÍL – Chlapi sobě
2. DÍL – Narozeniny
1. DÍL – Za málo peněz hodně muziky