
Škoda po pátečním nočním požáru Angusfarm Soběsuky se vyšplhala do desítek milionů korun. Pravděpodobně technická závada způsobila, že popelem lehla střecha i část vnitřního zařízení. Marcel Klaus, šéf společnosti Klaus Timber, která vlastní i Angusfarm, však není zvyklý se vzdávat. Tento víkend tam tedy proběhne svatba a v létě si už chce v restauraci dát steak.
Zpráva o ničivém požáru se po sociálních sítích rozlétla rychlostí blesku. Bodejť by ne, do vyhlášené destinace často mířily ty největší hvězdy českého gastra a zavítal sem i štáb TV Nova na natáčení oblíbeného kulinářského pořadu Souboj na talíři. Právě Radek Kašpárek i Honza Punčochář byli mezi těmi, kteří svou pomoc nabídli veřejně.
Mezi dalšími byli i například první český michelinský šéfkuchař Roman Paulus, Martin Svatek, šéfkuchař táborské restaurace Mace, která je součástí Pohlreichova souboje restaurací, nebo Miroslav Kalina, bývalý porotce soutěže MasterChef Česko.
Pro Marcela Klause nebudou finance až takovým problémem, ale přál by si, aby se hosté, až se Angusfarm opraví, vrátili za stoly a do penzionu. „Je to masakr a kdo říká, že je lepší vyhořet, než se stěhovat, vážně neví, o čem mluví,“ uznává Klaus. „Začínáme znovu. Umím si představit, že se tou dobou budou třeba ještě za pochodu dodělávat pokoje. Ale opravdu věřím, že to v létě zvládneme,“ řekl Klaus pro Forbes.