Klávesové zkratky na tomto webu - rozšířené Na obsah stránky Na hlavní stránku Přejít do archivu Přejít na televizní program Přejít na tn.cz Přejít na stránky Nova Cinema
Přihlášení »  |  Registrace »
reklama

Langoše můžeme podávat na slano i na sladko.

Sdílejte s přáteli:
Přidejte komentář »

Langoše

Babicovy dobroty - Langoše

Vložit video na:

aktualizováno 04.05.2009, 18:00 | 15.02.2009, 06:39 | TV Nova

Langoše můžeme podávat na slano i na sladko.

Kvásek:

droždí, cukr
hladká mouka, mléko

Těsto:

1 kg hladké mouky
1/4 l mléka
kefír, sodovka
sůl, olej

K ochucení:

kečup, česnek, eidam
skořice, cukr moučka, med

Postup:

Rozdrolenou kostku droždí zalijeme teplým mlékem a přidáme 2-3 polévkové lžíce mouky a cukr. Takto připravený kvásek necháme 5-10 minut rozležet a pak vlijeme do mouky.

Přidáme 250 ml mléka, kyselé mléko, trochu sodovky a 3 špetky soli. Uhněteme těsto a necháme vykynout. Z vykynutého těsta děláme placky a smažíme v rozpáleném oleji.

Sdílejte s přáteli:
Přidejte komentář

Diskuze

Vstup do diskuze Chatujte na ICQ | Stáhnout
+2
Langošák Balda
Tak takhle se ty langoše vůbec nedělaj hrůza děs a pěkne si tu svoji kuchtičku ošidil o kečup Máš se ještě co učit a tak radši dělej knedle.
0
lastak
Langoše jsou výborné a vlastně všechny vaše recepty sou dobré doufám že tento pořad jen tak neskončí.
March 19.5.2010 13:08
+1
Langoše jsou maďarské jídlo, jenže maďaři to těsto dělají s vařeným bramborem. Pak má to těsto takovou chuť jak má být...
Langošák Balda 13.8.2009 00:38
+2
Tak takhle se ty langoše vůbec nedělaj hrůza děs a pěkne si tu svoji kuchtičku ošidil o kečup Máš se ještě co učit a tak radši dělej knedle.
Julo 21.7.2009 01:52
+1
Langoš je maďarské jedlo...a tie halušky to sa nedá prepáčiť ....jednosucho sr...ka