Klávesové zkratky na tomto webu - rozšířené Na obsah stránky Na hlavní stránku Přejít do archivu Přejít na televizní program Přejít na tn.cz Přejít na stránky Nova Cinema
Přihlášení »  |  Registrace »

Podle receptu našeho dnešního hosta si připravíme králíka na hořčici.

Sdílejte s přáteli:
Přidejte komentář »

Králík na hořčici

Vložit video na:

aktualizováno 04.05.2009, 17:53 | 22.02.2009, 17:26 | Nova.cz

Podle receptu našeho dnešního hosta si připravíme králíka na hořčici.

Potřebujeme:

1 naporcovaný králík
plnotučná hořčice
cibule
tymián
bobkový list
slanina
2 dcl bílého vína
1 lžíce hladké mouky
smetana
sůl, olej

Postup:

Porce králíka posolíme, potřeme hořčicí a opečeme na oleji z obou stran. Posypeme nakrájenou slaninou. Přendáme do pekáčku, přidáme nahrubo nakrájenou cibuli, tymián, bobkový list a zalijeme bílým vínem. Za občasného podlévání vodou dusíme v troubě při 160°C asi 1 hodinu. Pečeného králíka vyjmeme z pekáče, výpek zalijeme smetanou rozmíchanou s hladkou moukou. Lehce provaříme. Podáváme s bramborem.



Sdílejte s přáteli:
Přidejte komentář
+1
Olga
Podle receptu jsem dělala kuře (stehna stáhnuté z kůže), nemá to chybu, výborné
0
Petra
..omlouvám se, trochu odbočuji od "králíků". P.Babica v jednom ze svých dílů předváděl nějakou jednoduchou úpravu lilku. Jenže mě to uteklo a na netu to v receptech nějak nemůžu najít. nenasměrovali by jste mě, popř. neuvedli by jste tu tento recept? Díííky.
Hana 12.12.2009 19:09
+1
Vynikající recept - neměla jsem víno, dala jsem trochu citrónové šťávy a vůbec to nevadilo. Přidávám se k ostatním - hodinu na 160 st. je málo, 200 st. bylo akorát. Všem přeji dobrou chuť :-)
Petr 23.8.2009 12:06
0
Zdravím.Dělal jsem to přesně podle receptu.Nemá to chybu.
Olga 2.7.2009 10:25
+1
Podle receptu jsem dělala kuře (stehna stáhnuté z kůže), nemá to chybu, výborné