FILMOVÝ KVÍZ: Doplňování hlášek a další záludné otázky. Jak dobře znáte pohádku Ať žijí duchové!?

Aktualizováno 09.08.2018

Ať žijí duchové! kvíz
Zdroj: TV Nova

Rodinná komedie Oldřicha Lipského Ať žijí duchové! byla natočena roku 1977. Přesto je stále atraktivní a děti i rodiče ji milují nejen díky skvělému propojení klasického světa s pohádkovým, ale také díky mezapomenutelným a chytlavým melodiím z dílny Zdeňka Svěráka a Jaroslava Uhlíře. Jak dobře znáte filmovou komedii vy? Otestujte se.

1. Jaké má být podle Vendelína (Tomáše Holého) ve slově Jouzovi „i“ a proč?
a) Tvrdé. Jouza je tvrďák!
b) Měkké. Jouza je moc měkkej!
c) Tvrdé. Tvrdá pomsta, tak tvrdý!

 

2. Jak se jmenovala herečka, která ve filmu ztvárnila Leontýnku?
a) Dana Vávrová
b) Dana Vránová
c) Dana Vrátková

Zdroj: facebook.com

3. Doplňte Jendovu hlášku z filmu: „Sníst žížalu není důkaz odvahy…“
a) „To je akorát důkaz nechutnosti!“
b) „To je akorát důkaz, že jsi čuně!“
c) „To je akorát důkaz, že máš hlad!“

 


4. Ve scéně před samoobsluhou, kde je fronta na Pribináčky, se Vlastimil Brodský zeptá dívky, jak se jmenuje. Jak mu dívka, kterou kraje jeho skutečná dcera Tereza Brodská, odpoví?
a) mlčí
b) Anna
c) Tereza
 

FILMOVÁ MÍSTA 1: Ať žijí duchové! Jak vypadají místa ze slavné pohádky DNES? Podívejte se!

5. Co chce Jouza vozit Pepovým autem (Hradní střelou) ze součástek?
a) Děti
b) Koňský trus (hnůj)
c) Pribináky



6. Jak děti přezdívaliyJouzovo švagrové Pilátové?
a) Černá bazilika
b) Černá kronička
c) Černá kronika

Zdroj: TV Nova


7. Který z hrdinů bydlel ve filmu v nepřehledné zatáčce?
a) Jouza
b) Pepa
c) Rytíř z Brtníku

 

8. Doplňte text písně: „Skřítkové, tesaři vylezte z mechu…“
a) Chopte se náčiní, kladívek, plechů.
b) Chopte se náčiní, postavte střechu.
c) Chopte se náčiní, zbourejte střechu.

Zdroj: Nova.cz


9. Kolik Pribináků objednal vedoucí prodejny Jouza na druhý den?
a) 200
b) 300
c) 100



10. Který herec ztvárnil ve filmu rytíře Brtníka z Brtníku?
a) Jiří Krampol
b) Jiří Sovák
c) Vlastimil Brodský

 

Zdroj: TV Nova

SPRÁVNÉ ODPOVĚDI:
1. c, 2. a, 3. b, 4. c, 5. b, 6. c, 7. b, 8. b, 9. a, 10. b

 

 

Rodinnou komedii Ať žijí duchové! sledujte v neděli 15. 7. ve 20:20 na TV Nova nebo ve středu 18. 7. V 18:25 na Nova Cinema.

 

Kdo pil během natáčení pohádkové komedie Ať žijí duchové vodku? Málem to skončilo průšvihem!

Jackie, Máňa, Čenda i Miňonka: Který seriálový pejsek si vás nejvíce získal? HLASUJTE!

 


Novinky z NOVY