
Máte-li rádi pálivou kuchyni, zkuste do svého menu přimíchat trochu chilli con carne.
Potřebujeme:
Mleté hovězí maso
Cibule
Papriky
Mrkev
Celer
Sterilovaná rajčata
Červené víno
Zeleninový vývar
Červené fazole
Kukuřice
Olivový olej
Česnek
Chilli, tymián
Pepř, sůl
Postup:
Na pánvi rozpálíme olej a mleté hovězí maso na něm osmahneme. Přidáme nakrájenou cibuli, mrkev, celer, papriku, opepříme a osolíme. Okořeníme chilli kořením, zeleninovým vývarem v kostce a tymiánem. Vše zalijeme dvěma deci červeného vína a přimícháme sterilovaná rajčata. Kdyby byla celá směs příliš hustá, přilijte trochu vody. Přikryjeme pokličkou a za občasného míchání necháme dvacet minut dusit. Potom přisypeme kukuřici a červené fazole – vše sterilované. Promícháme a podáváme s pečivem.