
RECEPT Z 2. DÍLU – Vodouchovy steaky si prostě nemůžete nechat ujít. Jako přílohu zvolil brambory upečené ve slupce a zkaramelizované kedlubny. Už se vám také sbíhají sliny?
Potřebujeme:
1 kg vepřové krkovice
200 g anglické slaniny
2 kg brambor typu C
5 ks mladých kedluben
150 g másla
100 ml Balsamicového octa
1 svazek zelené cibulky
bylinky
sůl, pepř
hořčicovou steakovou omáčku
Krkovici nakrájíme na silné steaky, obalíme slaninou, svážeme provázkem a okořeníme. Grilujeme zprudka z obou stran asi 4 minuty, poté necháme dojít v mírnější zóně asi 10 minut.
Brambory upečeme v soli ve slupce, opláchneme od soli a rozšťoucháme. Smícháme s opečenou slaninou a jarní cibulkou s máslem.
Kedlubny nakrájíme na plátky a necháme je v másle zkaramelizovat. Jako dochucovadlo můžeme použít Hořčicová steaková omáčka.
Podívejte se také na DALŠÍ RECEPTY ze druhého dílu:
• Pečená řepa s kozím sýrem
• Kýta na rožni s glazurou
• Párky v listovém těstě
• Vepřový bůček s rumem a medem
Na CELÝ DRUHÝ DÍL s názvem Narozeniny se můžete podívat ZDE:
NENECHTE SI UJÍT ANI PREMIÉROVÝ DÍL S NÁZVEM ZA MÁLO PENĚZ HODNĚ MUZIKY