Fine dining restaurace je již od začátků expertem na ryby, mořské plody a reprezentuje autentickou italskou kuchyni s důrazem na původní čerstvé a kvalitní italské suroviny, ze kterých jsou jídla připravována. Na prvotřídní suroviny a dovoz produktů od italských malododavatelů dohlíží sám majitel a šéfkuchař Riccardo Lucque. Aromi dosáhla řady prestižních mezinárodních ocenění včetně ceny Condé Nast Traveler, Grand Restaurant Award nebo BIB Gourman Michelin.
https://aromi.lacollezione.cz/
https://www.instagram.com/aromi_prague/
Unikátní projekt festivalové restaurace vznikl spojením pražské restaurace Zdeňka Pohlreicha Café Imperial, která láká hosty atmosférou ve stylu Grand Café nejen kvalitním servisem a prvotřídní kuchyní, a vyhlášené brněnské restaurace Valoria, která nabízí zážitkovou gastronomii v moderní podobě českých a středomořských pokrmů pod vedením kuchařských mistrů Michala Černého a Petra Kašparovského a jejich týmu.
https://www.instagram.com/cafeimperial_praha/
https://www.instagram.com/valoriabrno/
Inspirující, moderní, poctivá kuchyně šéfkuchaře Marka Fichtnera a jeho týmu. Ať už si vyberete steak grilovaný na americkém Infierno grilu, do kterého se přikládá jedině dřevo z křivoklátských lesů, tradiční české jídlo v moderním pojetí v Bance nebo chef´s specialitu z Markova trezorového a la carte menu, vše ideálně v doprovodu s perfektně ošetřeným pivem nebo ikonickým pivním dortem a pistáciovou profiterolkou, tak jako tak odejdete z restaurace sídlící v bývalé bankovní hale s nezapomenutelným gastronomickým zážitkem.
https://www.instagram.com/cerveny_jelen/
Tahounem pražského podniku Dejvická 34 je šéfkuchař a spolumajitel v jedné osobě – Tomáš Černý. Přes dvacet let spolupracoval s významnými italskými šéfkuchaři, je tedy nasnadě, že je menu plné čerstvých ryb, mas, mořských plodů a skvělé zeleniny. Tomáš nejen že připravuje receptury a vaří, velmi rád sám obsluhuje své hosty. I to se promítá do úspěchu restaurace, zařazené do Michelinského průvodce restauracemi a oceněné BIB GOURMAND (výjimečné jídlo za rozumnou cenu).
https://www.instagram.com/dejvicka34/
Denně čerstvý chleba, buchty a koláče ze sezonních surovin, vyhlášené snídaňové obložené chleby nebo legendární brambory v popelu. Nekonvenční restaurace s pekárnou v pražském Karlíně, která spojuje tradiční a moderní – na talíři i v interiéru. Ochutnejte neotřelé gastronomické kombinace z českých surovin v odvážném pojetí šéfpekaře Jaroslava Kozdělky.
https://www.instagram.com/eska_karlin/
Gastronomický koncept všech restaurací vyhlášeného karlovarského Grandrestaurantu Pupp stojí na třech základních pilířích: čerstvých a poctivých surovinách, prověřených lokálních dodavatelích a tradičních receptech české kuchyně v tom nejlepším provedení. Restauraci reprezentuje šéfkuchař Ondřej Koráb.
https://www.instagram.com/grandhotelpupp/
Pestré chutě pečlivě sestaveného menu mezinárodní kuchyně párované s prémiovými víny v nezapomenutelné atmosféře stylové restaurace s výhledem na Karlův most. O úchvatné gastronomické zážitky se v Kampa Parku v první řadě stará Marek Raditsch, dlouhodobě jedna z nejvýraznějších osobností českého kulinářského umění.
https://www.instagram.com/kampapark_restaurant/
Restaurace Mace, kterou najdete v táborském hotelu Palcát, se pod vedením jednoho z předních českých šéfkuchařů a člena národního kuchařského reprezentačního týmu Martina Svatka zaměřuje na českou gastronomii z čerstvých regionálních surovin v moderním odlehčeném pojetí.
https://www.instagram.com/macerestaurant/
Koncept restaurace, sídlící v unikátním prostředí areálu letiště v Mladé Boleslavi, odráží bohatou třicetiletou praxi šéfkuchaře a spolumajitele Miroslava Grusze. V kuchyni snoubí vášeň pro italskou a středomořskou gastronomii s láskou k české, jejíž pojetí vychází z ingrediencí a chutí, které vyvolávají nostalgické vzpomínky. Restaurace MG je oceňována jako jedna z nejlepších mimopražských restaurací.
https://www.instagram.com/mgrestaurace/
Zážitková gastronomie na vlnách lipenského jezera. Restaurace jako součást nejdelšího mola ve střední Evropě zaručeně nadchne panoramatickými výhledy, přímořskou atmosférou a nevšedním zážitkem z autentických pokrmů z řemeslné dílny šéfkuchaře Davida Šaška.
www.mololipno.cz/restaurace-a-bary/molo-restaurant-4/
https://www.instagram.com/molorestaurants/
Šéfkuchař Vladimír Vaníček oživuje zapomenuté české speciality. S respektem k tradičním postupům se nebojí využít nejmodernějších gastronomických metod, aby dosáhl dokonalé chuti. Výsledkem je nadčasové a elegantní české a mezinárodní menu postavené na sezonních a lokálních surovinách.
https://www.instagram.com/mlynec_restaurant/
Alchymie chutí, barev, vášně a designu, dílo šéfkuchaře luxusní restaurace SaSaZu Andyho Tana, inspirované vzpomínkami na život ve vzdálené jihovýchodní Asii, na trhy v Indonésii, Thajsku nebo Kambodži. Koncept jedné z nejlepších asijských restaurací v Praze je založen na fúzi pěti technik.
asijského vaření. Restaurace funguje na principu sharing style – pokrmy jsou servírovány doprostřed stolu, aby si každý mohl nabídnout.
https://www.instagram.com/sasazu_restaurant/
Každé menu asijské restaurace Sia vychází z tradičních receptů, postupů a technologií, obohacených o zkušenosti a invenci mezinárodního týmu šéfkuchaře Jiřího Štifta. Jídla jsou připravována přímo před hosty v třípatrové otevřené kuchyni. V průběhu oběda i večeře jsou tak svědky výroby domácích nudlí a čínských knedlíčků dim sum, porcování pekingské kachny nebo přípravu masa a ryb na japonském grilu robata.
https://www.instagram.com/sia_restaurant/
Restaurace navazuje na úspěšný koncept Café Sofa v budově PPF Gate v Praze, a vzdává hold různorodým kuchyním ze zemí podél legendární Hedvábné stezky. Je tak oslavou kultury a kulinářské tradice a představuje autentický zážitek z cest po vzdálených zemích, a jejich bohaté historie a dědiství východních kuchyní. Kuchaři SILQ v čele s Petrem Vláskem využívají nejmodernější autentické kuchařské techniky, aby garantovali nekompromisní kvalitu servírovaných pokrmů. To nejlepší z osvědčených receptur předávaných z generace na generaci.
https://www.instagram.com/silq_prague/
Jednou z jistot, na kterou se V Zátiší můžete vždy spolehnout, je vynikající chuť jídel. Nechte se zas a znovu okouzlit tradičně netradiční českou i mezinárodní kuchyní, kterou v srdci Prahy připravuje kreativní šéfkuchař Marek Šáda s mezinárodním týmem zkušených kuchařů, kteří dokonale rozumí svému řemeslu. Vrátit se do Zátiší je jako vrátit se domů.
https://www.instagram.com/vzatisi_restaurant/
Poctivá česká jídla s rakousko-uherským nádechem, která jsou podávána v moderním kabátu v rodinné restauraci v středočeské obci Klokočná. U Sapíků se vrátíte k tradičním kořenům české kuchyně až do dob habsburské monarchie. Šéfkuchař Pavel Sapík záměrně vybírá „obyčejné“ suroviny, aby z nich mohl vyčarovat neobyčejná, po generace tradovaná jídla.
https://www.instagram.com/usapiku/
Gastronomický svátek Souboj na talíři live! v pražské multifunkční hale O2 universum svojí přítomností obohatí i třemi michelinskými hvězdami oceněný kuchař Jacob Jan Boerma. Ten bude vařit v samostatné restauraci “VIP Gourmet Experience“ a na jeho menu si budete moci zakoupit vstupenku. Boerma do svých kreativních pokrmů vkládá zkušenosti z různých koutů světa, a to například Asie nebo Skandinávie. Ušetřete tak peníze za cestu do některé z jeho vyhlášených restaurací v Nizozemsku a ochutnejte jeho výjimečné pokrmy u nás v Praze.
Vstup do VIP GOURMET EXPERIENCE bude umožněn pouze držitelům speciální vstupenky. Balíček je určen pro ty největší gurmány a je kapacitně omezen. Zajistěte si svoje místo a pro více informací navštivte https://www.o2universum.cz/events/souboj-na-taliri-live-festival-hvezdnych-chuti/.
A bude toho mnohem více.