
Recept od Petry z 4. 6. 2023: Buřty na pivu
Dne 4. 6. 2023 bude Petra Vindyšová v pořadu připravovat buřty na pivu. Jaké budete potřebovat suroviny a jaký je postup?
Suroviny:
4–6 kvalitních a hodně masových buřtů
2 plechovky kvalitních sekaných a loupaných rajčat
4 stroužky česneku
2 velké červené cibule
0,3 dcl černého piva
0,2 dcl...
Dne 4. 6. 2023 bude Petra Vindyšová v pořadu připravovat buřty na pivu. Jaké budete potřebovat suroviny a jaký je postup?
Suroviny:
4–6 kvalitních a hodně masových buřtů
2 plechovky kvalitních sekaných a loupaných rajčat
4 stroužky česneku
2 velké červené cibule
0,3 dcl černého piva
0,2 dcl domácího vývaru
1 PL worchesterové omáčky
čerstvý tymián
sůl dle chuti
2 PL chilli medu
sušené chilli papričky
Postup:
Buřty zbavíme slupky a všechny suroviny si pokrájíme (kromě buřtů – ty pouze přepůlíme). Z tekutin si vytvoříme výbornou omáčku a vše smícháme v zapékací misce. Po hodině a půl podáváme s chlebem a čerstvou jarní cibulkou.
Celý postup přípravy uvidíte ve Víkendové Snídani 4. 6. 2023.