
Recept od Petry z 3. 6. 2023: Grilovaný candát
Dne 3. 6. 2023 bude Petra Vindyšová v pořadu připravovat grilovaného candáta. Jaké budete potřebovat suroviny a jaký je postup?
Suroviny:
filety candáta s kůží
2 ks másla
černá čočka beluga
rajčata v konzervě
2 balení šalotky
1 balení citronů
slunečnicový olej
vinný ocet
suché bílé víno
řapíkatý...
Dne 3. 6. 2023 bude Petra Vindyšová v pořadu připravovat grilovaného candáta. Jaké budete potřebovat suroviny a jaký je postup?
Suroviny:
filety candáta s kůží
2 ks másla
černá čočka beluga
rajčata v konzervě
2 balení šalotky
1 balení citronů
slunečnicový olej
vinný ocet
suché bílé víno
řapíkatý celer
mrkev
čerstvý tymián
sůl, pepř
Postup:
Čočku uvaříme, ale ne úplně do změknutí. Tu následně spojíme na pánvi se směsí rajčat z plechu, orestovaného řapíku a mrkve. Ochutíme solí a citronovou kůrou. Připravíme si omáčku „bílé máslo“ – 100 ml bílého vína, 50 ml vinného octu, 3 velké šalotky a tymián. Pokrájené šalotky, tymián, víno a ocet necháme svářet v rendlíku na polovinu tekutiny. Následně přecedíme přes jemný cedník a vzniklou tekutinu budeme ještě za tepla postupně „zamáslovávat“. To znamená, že budeme po troškách přidávat do teplé tekutiny studené máslo, aby se tekutina zahustila. Poté dochutíme solí. Rybu zatáhneme na kontaktním grilu i s kůží. Necháme v závěru lehce podusit a můžeme servírovat.
Celý postup přípravy uvidíte ve Víkendové Snídani 3. 6. 2023.