Recept od Petry z 3. 6. 2023: Grilovaný candát

Dne 3. 6. 2023 bude Petra Vindyšová v pořadu připravovat grilovaného candáta. Jaké budete potřebovat suroviny a jaký je postup? 

Suroviny:

filety candáta s kůží

2 ks másla

černá čočka beluga

rajčata v konzervě

2 balení šalotky

1 balení citronů

slunečnicový olej

vinný ocet

suché bílé víno

řapíkatý...

Dne 3. 6. 2023 bude Petra Vindyšová v pořadu připravovat grilovaného candáta. Jaké budete potřebovat suroviny a jaký je postup? 

Suroviny:

filety candáta s kůží

2 ks másla

černá čočka beluga

rajčata v konzervě

2 balení šalotky

1 balení citronů

slunečnicový olej

vinný ocet

suché bílé víno

řapíkatý celer

mrkev

čerstvý tymián

sůl, pepř

Postup:

Čočku uvaříme, ale ne úplně do změknutí. Tu následně spojíme na pánvi se směsí rajčat z plechu, orestovaného řapíku a mrkve. Ochutíme solí a citronovou kůrou. Připravíme si omáčku „bílé máslo“ – 100 ml bílého vína, 50 ml vinného octu, 3 velké šalotky a tymián. Pokrájené šalotky, tymián, víno a ocet necháme svářet v rendlíku na polovinu tekutiny. Následně přecedíme přes jemný cedník a vzniklou tekutinu budeme ještě za tepla postupně „zamáslovávat“. To znamená, že budeme po troškách přidávat do teplé tekutiny studené máslo, aby se tekutina zahustila. Poté dochutíme solí. Rybu zatáhneme na kontaktním grilu i s kůží. Necháme v závěru lehce podusit a můžeme servírovat. 

Celý postup přípravy uvidíte ve Víkendové Snídani 3. 6. 2023.

Celé díly Víkendové Snídaně sledujte také na Voyo. 

Nejnovější videa z pořadu Víkendová Snídaně

Obsazení - 2023

Nejnovější články k pořadu Víkendová Snídaně

Podobné pořady