
Recept od Besky z 27. 5. 2023: Plněné knedlíky
V sobotu 27. 5. 2023 bude Besky ve Víkendové Snídani připravovat plněné knedlíky. Jaké budete potřebovat suroviny a jaký je postup?
Suroviny na knedlíky:
600 g brambor typu B
1 vejce
špetka soli
250 g hrubé mouky + mouka na podsypání
Suroviny na náplň:
400 g uzeného masa
2 středně velké cibule
2...
V sobotu 27. 5. 2023 bude Besky ve Víkendové Snídani připravovat plněné knedlíky. Jaké budete potřebovat suroviny a jaký je postup?
Suroviny na knedlíky:
600 g brambor typu B
1 vejce
špetka soli
250 g hrubé mouky + mouka na podsypání
Suroviny na náplň:
400 g uzeného masa
2 středně velké cibule
2 stroužky česneku
sůl a pepř
Suroviny na zelí:
1 cibule
1 lžička drceného kmínu
olej
600 g kysaného zelí
sůl a pepř
20 g cukru
2 lžíce hladké mouky
2 lžíce sádla
Postup
Brambory uvařte ve slupce doměkka. Nadrobno nasekejte cibulku, česnek a na oleji vše orestujte do zlata, přidejte na kostky nakrájené maso a spolu přehřejte a následně nechte vychladnout. Vychladlé je oloupejte a najemno nastrouhejte. Přidejte vejce, sůl a mouku. Vypracujte bramborové těsto. Můžete přidat trochu mouky, aby se těsto nelepilo.
Bramborové těsto vytvarujte na cca 8 cm velké placky o tloušťce 0,5 cm. Do středu dejte 1 lžíci masové směsi a zabalte v knedlíček. Těsto by mělo vyjít na 16 kusů. Vařte v osolené vroucí vodě asi 20 min. Zelí nechte okapat a na cibuli a sádle orestujte. Osolte dle preference a nakonec smíchejte mouku s trochou vody a vlijte to do zelí pro jemné zahuštění. Na talíře rozdělte zelí, navrch dejte knedlíky a vše přelijte rozpuštěným sádlem.