
Recept od Petry z 21. 5. 2023: Pečené papriky se silnou paprikovou omáčkou
Dne 21. 5. 2023 bude Petra Vindyšová v pořadu připravovat pečené papriky se silnou paprikovou omáčkou. Jaké budete potřebovat suroviny a jaký je postup?
Suroviny:
papriky kapie – cca 7 kusů – různé barvy
olivový olej
plechovka kvalitních rajčat
dobré červené víno
červená cibule 3 ks
hrušky 2 ks
čer...
Dne 21. 5. 2023 bude Petra Vindyšová v pořadu připravovat pečené papriky se silnou paprikovou omáčkou. Jaké budete potřebovat suroviny a jaký je postup?
Suroviny:
papriky kapie – cca 7 kusů – různé barvy
olivový olej
plechovka kvalitních rajčat
dobré červené víno
červená cibule 3 ks
hrušky 2 ks
čerstvá máta snítka
balkánský sýr
kapary plody
citrony 2 ks
česnek 3 stroužky
smetana na šlehání 3 PL
máslo cca 2 lžičky
Postup:
Papriky omyjeme, potřeme olivovým olejem a necháme spálit v troubě na funkci „grill“ – v průběhu otáčíme.
Poté vyndáme, zakryjeme alobalem a necháme zapařit. Oloupeme slupky, vyjmeme zrníčka i s jádřincem. Půlku paprik necháme na servis a půlku použijeme do omáčky.
Na pánvi si na troše oleje zasmahneme zprudka rajčata z plechu, osolíme a zalijeme 2 dcl červeného vína, přidáme díl paprik a následně vše vymícháme tyčovým mixérem.
Vrátíme zpět na pánev, ještě jednou povaříme. Dochutíme solí, citronovou šťávou a v závěru zjemníme trochou smetany a lžičkou másla.
Na svěží mátovou salsu posekáme listy máty úplně nadrobno, posekáme také červenou cibuli, utřeme česnek a vše spojíme s hruškou pokrájenou na drobné kostičky.
Dochutíme olivovým olejem, solí a citronovou šťávou i kůrou.
Vše servírujeme s kapary, balkánský sýrem a lístky čerstvé máty.
Celý postup přípravy uvidíte ve Víkendové Snídani 21. 5. 2023.