Recept od Petry z 20. 5. 2023: Křepelka s bramborovo-lanýžovou espumou

Dne 20. 5. 2023 bude Petra Vindyšová v pořadu připravovat křepelku s bramborovo-lanýžovou espumou. Jaké budete potřebovat suroviny a jaký je postup? 

Suroviny:

křepelka 1 ks

černý čerstvý lanýž

demi-glace

lanýžový olej

toastový chléb cca 2 plátky na kostičky

suchá dobrá šunka – tři plátky posekat...

Dne 20. 5. 2023 bude Petra Vindyšová v pořadu připravovat křepelku s bramborovo-lanýžovou espumou. Jaké budete potřebovat suroviny a jaký je postup? 

Suroviny:

křepelka 1 ks

černý čerstvý lanýž

demi-glace

lanýžový olej

toastový chléb cca 2 plátky na kostičky

suchá dobrá šunka – tři plátky posekat nadrobno

máslo 2x

brambory na pyré cca 500 g

olej 1 ks

smetana vysokoprocentní 500 ml

mléko

vejce 1 ks

Postup:

Na pánvi si zasmahneme suchou šunku s toastový chlebem pokrájeným na kostičky, ochutíme buď čerstvým lanýžem (stačí čtvrtka – není nutné, ale pro výsledný efekt je to nejlepší varianta), nebo lanýžovou solí, či lanýžovým olejem, přidáme kapku mléka a spojíme se žloutkem.

Křepelku opatrně naplníme vzniklou směsí, posolíme, pomažeme máslem, z alobalu jí vytvoříme manžetku (ukážeme si ve studiu), aby se nám při pečení „nerozjela“ a dáme péct do předehřáté trouby na 180 stupňů po dobu cca 30 minut.

Brambory oloupeme, nakrájíme na drobné kostky, zasmahneme na másle, zalijeme smetanou a necháme vařit za občasného míchání.

Poté vyšleháme vše v rendlíčku v hladkou směs. Tu ochutíme solí a lanýžovým olejem a přelijeme do lahvičky na espumu. Tu budeme servírovat těsně před podáváním.

Z výpeku z křepelky a ze silného hovězího demi-glace vytvoříme omáčku, do které přidáme čerstvé lanýže na drobné kostičky.

Celý postup přípravy uvidíte ve Víkendové Snídani 20. 5. 2023.

Celé díly Víkendové Snídaně sledujte také na Voyo. 

Nejnovější videa z pořadu Víkendová Snídaně

Obsazení - 2023

Nejnovější články k pořadu Víkendová Snídaně

Podobné pořady