
Recept od Besky z 2. 4. 2023: Thajská kokosová polévka
V neděli 2. 4. 2023 bude ve Víkendové Snídani Besky připravovat thajskou polévky. Jaké budete potřebovat suroviny a jaký je postup?
Suroviny:
3 kuřecí stehna
3cm kousek zázvoru
50 g hub shiitake
2 citronové trávy
2 lžíce rostlinného oleje
2 lžíce červené kari pasty
700 ml kokosového mléka
4 lžíce rybí...
V neděli 2. 4. 2023 bude ve Víkendové Snídani Besky připravovat thajskou polévky. Jaké budete potřebovat suroviny a jaký je postup?
Suroviny:
3 kuřecí stehna
3cm kousek zázvoru
50 g hub shiitake
2 citronové trávy
2 lžíce rostlinného oleje
2 lžíce červené kari pasty
700 ml kokosového mléka
4 lžíce rybí omáčky
2 lžíce třtinového cukru
šťáva z 1⁄2 limety
200 g rýžových nudlí
sůl
Na ozdobu:
1 červená chilli paprička
1 lžíce nasekaného koriandru
Postup:
Připravte si kuřecí vývar: stehna nechte vařit ve vodě s kořením. Zázvor oloupejte a nastrouhejte. Houby nechte vcelku nebo přepulte. Citronovou trávu naklepejte tupou horní hranou čepele, aby uvolnila aroma. Ve větším hrnci rozpalte olej a kari pastu na něm osmahněte asi 2−3 minuty, zalijte vývarem a následně vložte do hrnce nakrájené maso a citronovou trávu. Přiveďte k varu a vařte
10 minut. Přidejte kokosové mléko, zázvor, shiitake houby, rybí omáčku, cukr a sůl. Povařte na mírném ohni dalších 10 minut. Zakápněte limetovou šťávou. Rýžové nudle připravte podle návodu na obalu a sceďte. Nudle rozdělte rovnoměrně do misek, zalijte polévkou s masem z vývaru
a navrch dozdobte posekanými lístky koriandru a na kolečka pokrájenou chilli papričkou.