Recept od Petry z 11. 3. 2023: Koprovka s domácím knedlíkem

Publikováno

Celé díly Víkendové Snídaně sledujte také na Voyo. Dne 11. 3. 2023 bude Petra Vindyšová v pořadu připravovat koprovku s domácím knedlíkem. Jaké budete potřebovat suroviny a jaký je postup? 

Suroviny:

hovězí loupaná plec, morková kost, kořenová zelenina (mrkev, celer, petržel), čerstvý kopr,...

Celé díly Víkendové Snídaně sledujte také na Voyo. Dne 11. 3. 2023 bude Petra Vindyšová v pořadu připravovat koprovku s domácím knedlíkem. Jaké budete potřebovat suroviny a jaký je postup? 

Suroviny:

hovězí loupaná plec, morková kost, kořenová zelenina (mrkev, celer, petržel), čerstvý kopr, vejce, smetana, housky, máslo, petržel hladkolistá, muškátový oříšek, mléko, špenát.

Postup:

Kořenovou zeleninu vložíme do pekáčku i s masem a morkovou kostí, lehce podlijeme a necháme péct.

Z housek, mléka, špenátového pesta, muškátového oříšku a vaječného sněhu si připravíme vláčný bylinkový knedlíček.

Upečené maso a zeleninu scedíme.

Vzniklý vývar použijeme jako základ na koprovku. Tu dochutíme čerstvým koprem, zahustíme jíškou a smetanou a budeme svařeným octem a cukrem ladit do té správné chuti.

Můžeme podávat s plátkem masa a ztraceným vajíčkem.

Celý postup přípravy uvidíte ve Víkendové Snídani 11. 3. 2023.

Nejnovější videa z pořadu Víkendová Snídaně

Obsazení - 2022

Nejnovější články k pořadu Víkendová Snídaně

Podobné pořady