
Recept od Petry z 11. 3. 2023: Koprovka s domácím knedlíkem
Celé díly Víkendové Snídaně sledujte také na Voyo. Dne 11. 3. 2023 bude Petra Vindyšová v pořadu připravovat koprovku s domácím knedlíkem. Jaké budete potřebovat suroviny a jaký je postup?
Suroviny:
hovězí loupaná plec, morková kost, kořenová zelenina (mrkev, celer, petržel), čerstvý kopr,...
Celé díly Víkendové Snídaně sledujte také na Voyo. Dne 11. 3. 2023 bude Petra Vindyšová v pořadu připravovat koprovku s domácím knedlíkem. Jaké budete potřebovat suroviny a jaký je postup?
Suroviny:
hovězí loupaná plec, morková kost, kořenová zelenina (mrkev, celer, petržel), čerstvý kopr, vejce, smetana, housky, máslo, petržel hladkolistá, muškátový oříšek, mléko, špenát.
Postup:
Kořenovou zeleninu vložíme do pekáčku i s masem a morkovou kostí, lehce podlijeme a necháme péct.
Z housek, mléka, špenátového pesta, muškátového oříšku a vaječného sněhu si připravíme vláčný bylinkový knedlíček.
Upečené maso a zeleninu scedíme.
Vzniklý vývar použijeme jako základ na koprovku. Tu dochutíme čerstvým koprem, zahustíme jíškou a smetanou a budeme svařeným octem a cukrem ladit do té správné chuti.
Můžeme podávat s plátkem masa a ztraceným vajíčkem.
Celý postup přípravy uvidíte ve Víkendové Snídani 11. 3. 2023.