
Recept od Besky z 21. 1. 2023: Škvarkové pagáče
Celé díly Víkendové Snídaně sledujte také na Voyo. Dne 21. 1. 2023 bude Besky ve Snídani připravovat škvarkové pagáče. Jaké budete potřebovat suroviny a jaký je postup?
Suroviny:
500 g polohrubé mouky
250 ml mléka
42 g čerstvého droždí
1 polévková lžíce cukru
2 polévkové lžíce sádla
400 g...
Celé díly Víkendové Snídaně sledujte také na Voyo. Dne 21. 1. 2023 bude Besky ve Snídani připravovat škvarkové pagáče. Jaké budete potřebovat suroviny a jaký je postup?
Suroviny:
500 g polohrubé mouky
250 ml mléka
42 g čerstvého droždí
1 polévková lžíce cukru
2 polévkové lžíce sádla
400 g škvarků
2 vejce
2 polévkové lžíce soli
2 polévkové lžíce kmínu
Postup:
Ohřejeme mléko a následně jej nalijeme do misky na rozdrobené droždí s cukrem. Necháme vzejít kvásek cca 10 min. Do robotu s hákem nasypeme prosetou mouku se solí a přidáme kvásek a 1 vejce. Vypracujeme hladké těsto, které necháme kynout 1 hodinu na teplém místě. Škvarky nasekáme na jemno. Vykynuté těsto vyválíme a začínáme ho potírat sádlem a zasypávat škvarky. Těsto začneme prokládat a každou vrstvu potřeme sádlem a zasypeme škvarky. Pak jej dáme odležet ještě na 20 min kynout. Následně jej vyválíme na tloušťku cca 1,5 cm do obdélníku a formičkou vykrajujeme kolečka dle preference. Kolečka necháme kynout 15 min na plechu. Poté je potřeme rozšlehaným vejcem, zasypeme kmínem a solí a dáme péct do předehřáté trouby na 185 stupňů. Pečeme 15-20 min.