
Recept od Petry z 15. 1. 2023: Skotský chowder
Celé díly Víkendové Snídaně sledujte také na Voyo. Dne 15. 1. 2023 bude Petra Vindyšová v pořadu připravovat skotský chowder. Jaké budete potřebovat suroviny a jaký je postup?
Suroviny:
slávky, krevety, treska, uzený losos (plátky), česnek, cibule, jarní cibulka, créme fraîche, mléko, kurkuma,...
Celé díly Víkendové Snídaně sledujte také na Voyo. Dne 15. 1. 2023 bude Petra Vindyšová v pořadu připravovat skotský chowder. Jaké budete potřebovat suroviny a jaký je postup?
Suroviny:
slávky, krevety, treska, uzený losos (plátky), česnek, cibule, jarní cibulka, créme fraîche, mléko, kurkuma, rajčata v plechu, čerstvé chilli, čerstvá zelená petržel, olivový olej, citronová šťáva, rybí vývar (vyrobíme si z ořezů z ryby a ze zbytků z krevet plus kořenová zelenina), sůl, pepř, bílé víno
Postup:
Očistíme si krevety a vyfiletujeme rybu – z ořezů si založíme vývar.
Následně na pánvi zasmahneme cibuli a česnek na olivovém oleji a přidáme rajčátka, kousky ryby a slávky – ty, co se neotevřou – vyhodíme.
Nejsou již dobré.
Vše zalijeme 2 dcl bílého vína – počkáme, až se odpaří alkohol a přidáme vývar.
Odstřívkované krevety osmahneme na pánvi – s trochou chilli, česneku a olivového oleje, posolíme, přidáme čerstvou petržel, citronovou šťávu a posolíme.
Polévku dochutíme kořením a na závěr přimícháme créme fraîche – již nevaříme.
Zdobíme krevetami, čerstvou petrželkou a uzeným lososem.
Celý postup přípravy uvidíte ve Víkendové Snídani 15. 1. 2023.