
Recept od Petry z 14. 1. 2023: Kuřecí roláda s pyré
Celé díly Víkendové Snídaně sledujte také na Voyo. Dne 14. 1. 2023 bude Petra Vindyšová v pořadu připravovat kuřecí roládu s pyré. Jaké budete potřebovat suroviny a jaký je postup?
Suroviny:
celé mladé kuře, celer, červená řepa, žampióny, brusinky, smetana, vývar (vyrobíme sami) – kořenová...
Celé díly Víkendové Snídaně sledujte také na Voyo. Dne 14. 1. 2023 bude Petra Vindyšová v pořadu připravovat kuřecí roládu s pyré. Jaké budete potřebovat suroviny a jaký je postup?
Suroviny:
celé mladé kuře, celer, červená řepa, žampióny, brusinky, smetana, vývar (vyrobíme sami) – kořenová zelenina, kuřecí stehna, bobkový list, nové koření, sůl, pepř, citronová šťáva, máslo, šalotky
Postup:
Vykostíme si kuře tak, aby nám vznikla plná plocha vhodná pro plnění rolády.
Ořezy upečeme a použijeme na vývar.
Nádivka:
Očistíme žampiony a pokrájíme na drobno, zasmahneme na lžíci oleje se šalotkou a brusinkami a pokapeme citovou šťávou. Dochutíme solí a pepřem.
Pyré:
Očistíme si celer a pokrájíme ho na drobné kousky.
Následně ho zasmahneme na másle a zalijeme smetanou a vývarem.
Vaříme do změknutí a osolíme.
Povařenou směs vymixujeme tyčovým mixérem do hladka.
Pro větší krémovost zašleháváme postupně máslo.
Část pyré můžeme obarvit vodou z červené řepy pro hezčí efekt při servisu.
Nádivkou plníme rovnoměrně vykostěné kuře. Poté ho srolujeme v roládu, svážeme vhodným provázkem.
Dáme péct na 170 stupňů po dobu jedné hodiny..
Celý postup přípravy uvidíte ve Víkendové Snídani 14. 1. 2023.