Recept od Petry z 14. 1. 2023: Kuřecí roláda s pyré

Publikováno

Celé díly Víkendové Snídaně sledujte také na Voyo. Dne 14. 1. 2023 bude Petra Vindyšová v pořadu připravovat kuřecí roládu s pyré. Jaké budete potřebovat suroviny a jaký je postup? 

Suroviny:

celé mladé kuře, celer, červená řepa, žampióny, brusinky, smetana, vývar (vyrobíme sami) – kořenová...

Celé díly Víkendové Snídaně sledujte také na Voyo. Dne 14. 1. 2023 bude Petra Vindyšová v pořadu připravovat kuřecí roládu s pyré. Jaké budete potřebovat suroviny a jaký je postup? 

Suroviny:

celé mladé kuře, celer, červená řepa, žampióny, brusinky, smetana, vývar (vyrobíme sami) – kořenová zelenina, kuřecí stehna, bobkový list, nové koření, sůl, pepř, citronová šťáva, máslo, šalotky

Postup:

Vykostíme si kuře tak, aby nám vznikla plná plocha vhodná pro plnění rolády.

Ořezy upečeme a použijeme na vývar.

Nádivka:

Očistíme žampiony a pokrájíme na drobno, zasmahneme na lžíci oleje se šalotkou a brusinkami a pokapeme citovou šťávou. Dochutíme solí a pepřem.

Pyré:

Očistíme si celer a pokrájíme ho na drobné kousky.

Následně ho zasmahneme na másle a zalijeme smetanou a vývarem.

Vaříme do změknutí a osolíme.

Povařenou směs vymixujeme tyčovým mixérem do hladka.

Pro větší krémovost zašleháváme postupně máslo.

Část pyré můžeme obarvit vodou z červené řepy pro hezčí efekt při servisu.

Nádivkou plníme rovnoměrně vykostěné kuře. Poté ho srolujeme v roládu, svážeme vhodným provázkem.

Dáme péct na 170 stupňů po dobu jedné hodiny..

Celý postup přípravy uvidíte ve Víkendové Snídani 14. 1. 2023.

Nejnovější videa z pořadu Víkendová Snídaně

Obsazení - 2022

Nejnovější články k pořadu Víkendová Snídaně

Podobné pořady