
Recept od Besky z 8. 1. 2023: Sladkokyselé kuře
Celé díly Víkendové Snídaně sledujte také na Voyo. Dne 8. 1. 2023 bude Besky ve Víkendové Snídani připravovat sladkokyselé kuře. Jaké budete potřebovat suroviny a jaký je postup?
Suroviny:
800 g kuřecích prsou
1 vejce
50 g hladké mouky
sůl
pepř
Na obalení:
100 g kukuřičného škrobu
50 g hladké...
Celé díly Víkendové Snídaně sledujte také na Voyo. Dne 8. 1. 2023 bude Besky ve Víkendové Snídani připravovat sladkokyselé kuře. Jaké budete potřebovat suroviny a jaký je postup?
Suroviny:
800 g kuřecích prsou
1 vejce
50 g hladké mouky
sůl
pepř
Na obalení:
100 g kukuřičného škrobu
50 g hladké mouky
Na smažení:
100 ml rostlinného oleje
sladkokyselá omáčka
2 lžíce sezamového oleje
120 g bílého octa
3 lžíce sójové omáčky
80 g kečupu
150 g cukru
1 červená chilli paprička
Na ozdobu:
2 jarní cibulky
lžíce bílých sezamových semínek
Příloha:
dle preference, jasmínová rýže
Postup:
Kuřecí prsa nakrájejte na větší kostky, přendejte je do mísy, osolte a opepřete. Do hrníčku rozklepněte vejce, přidejte mouku a promíchejte vidličkou. Přidejte k masu, promíchejte a nechejte odležet v lednici 20 minut.
Kousky kuřete poté obalte ve směsi mouky a kukuřičného škrobu. Na pánvi rozpalte olej a kuřecí kostky v něm osmažte, trvá to asi 10 minut. Po osmažení kostky přendejte na papírovou utěrku a nechte odsát přebytečný tuk.
Připravte sladkokyselou omáčku. Sezamový olej smíchejte v misce s octem, sójovou omáčkou, kečupem a cukrem. Vlijte na pánev a na mírném ohni zahřívejte, míchejte a redukujte asi 6 minut. Přidejte nadrobno pokrájenou chilli papričku a smažené kousky kuřete a obalujte ho ve směsi. Podávejte s rýží, kterou uvaříte dle návodu, posypané jarní cibulkou pokrájenou na tenké proužky a semínky bílého sezamu.