
Recept od Besky z 3. 12. 2022: Trhané vepřové a coleslaw
Celé díly Víkendové Snídaně sledujte také na Voyo. Dne 3. 12. 2022 bude Besky v pořadu připravovat trhané vepřové a coleslaw. Jaké budete potřebovat suroviny a jaký je postup?
Suroviny:
vepřová plec 1,5 kg
2 PL sušené cibule
3 PL uzená paprika
1 PL drcený kmín
2 PL třtinový cukr
2 PL drcené...
Celé díly Víkendové Snídaně sledujte také na Voyo. Dne 3. 12. 2022 bude Besky v pořadu připravovat trhané vepřové a coleslaw. Jaké budete potřebovat suroviny a jaký je postup?
Suroviny:
vepřová plec 1,5 kg
2 PL sušené cibule
3 PL uzená paprika
1 PL drcený kmín
2 PL třtinový cukr
2 PL drcené sušené hořčice
2 PL sušený česnek
uzená sůl, pepř
3 PL olej
300 ml hruškový cider
Maso omyjeme a osušíme, zbavíme ho tukových částí. Všechno koření promícháme a maso v něm obalíme. Na horké pánvi zahřejeme olej a maso na ní zatáhneme. Troubu předehrejeme na 200 stupňů. Opečené maso vložíme do hlubokého pekáče a zalijeme ciderem. Vložíme do trouby na 20 min. Pak maso přikryjeme alobalem a táhneme na 180 stupních 2 až 2,5 hodiny. Když je maso hotové a odděluje se, dáme pryč alobal a ještě zatáhneme v troubě na 200 stupňů 10 min. Pak maso natrháme a spojíme s tekutinou a finálně osolíme a opepříme.
Coleslaw
1/2 zelí (menší velikost)
1/2 červeného zelí (menší velikost)
1 mrkev
1 cibule
sůl
Zálivka
150–200 g majonézy
50–100 g bílého jogurtu
2 PL jablečného octu
2–3 PL moučkového cukru
2 ČL dijonské hořčice
petrželová nať
sůl, pepř
Na mandolíně si nakrájíme zelí, vložíme do mísy a osolíme a 20 min necháme odvodnit. Všechny zbylé suroviny nakrájíme nadrobno. Dál si připravíme zálivku, všechny suroviny spojíme. Pak zelí zbavíme přebytečné vody a přidáme k mrkvi a cibuli a nati. Zalijeme zálivkou a podáváme.
K servírováni
750 g americký tlustý toastový chléb
200 g cheddar
250 g máslo
Chléb na pánvi s máslem opečeme, pak přidáme natrhané maso s cheddarem, zaklopíme druhým toastem a zapečeme dozlata.