
Recept od Petry z 27. 11. 2022: Hovězí po burgundsku bez hovězího
Celé díly Víkendové Snídaně sledujte také na Voyo. Dne 27. 11. 2022 bude Petra Vindyšová ve Víkendové Snídani připravovat hovězí po burgundsku bez hovězího. Jaké budete potřebovat suroviny a jaký je postup?
Suroviny:
silný zeleninový vývar (vyrobíme)
kořenová zelenina (mrkev, celer, petržel)
červen...
Celé díly Víkendové Snídaně sledujte také na Voyo. Dne 27. 11. 2022 bude Petra Vindyšová ve Víkendové Snídani připravovat hovězí po burgundsku bez hovězího. Jaké budete potřebovat suroviny a jaký je postup?
Suroviny:
silný zeleninový vývar (vyrobíme)
kořenová zelenina (mrkev, celer, petržel)
červená řepa
řapíkatý celer
hlíva ústřičná
velké žampiony
olej
cibule
česnek
rajčatový protlak
červené víno
tymián
rozmarýn
bobkový list
máslo
zelená petržel
sůl
brambory
smetana
máslo (pokud chceme veganskou variantu vynecháme)
Postup:
Začneme přípravou vývaru – mrkev, celer a petržel nakrájíme na kostičky, osmahneme na másle, zalijeme vodou a necháme povařit.
Červenou řepu necháme péct v troubě v olivovém oleji s kořením (bobkový list, nové koření) na 180 stupňů po dobu alepoň jedné hodiny. Pak necháme vychladnout, oloupeme, nakrájíme na kostičky a ty ještě orestujeme na pánvi.
Tvrdou zeleninu (celer, mrkev, petržel) nejprve pečeme v troubě na 220 stupňů po dobu 15 minut, poté spolecně s cibulí a česnekem orestujeme zprudka na másle, přidáme rajský protlak a zalijeme vínem. Necháme odpařit alkohol a následně zalijeme zeleninovým vývarem.
Houby upravíme zvlášť (budeme je restovat na másle), žampiony zakapeme citronem, aby neztratily barvu, a přidáme je do směsi.
Následně přidáme koření a necháme dusit.
Bramborová kaše:
Povaříme si brambory typu C, které následně rozmačkáme s máslem, solí a teplou smetanou (pro veganskou variantu použijeme pouze olivový olej).