Recept od Besky z 12. 11. 2022: Konfitovaná kachna, lokše a zelí

Publikováno

Celé díly Víkendové Snídaně sledujte také na Voyo. Dne 12. 11. 2022 bude Besky ve Víkendové Snídani připravovat konfitovanou kachnu, lokše a zelí. Jaké budete potřebovat suroviny a jaký je postup?

Suroviny kachna

1 pomeranč

4 kachní stehna

3 šalotky

2 česneky

1 snítka tymiánu

2 kus badyánu

700 g...

Celé díly Víkendové Snídaně sledujte také na Voyo. Dne 12. 11. 2022 bude Besky ve Víkendové Snídani připravovat konfitovanou kachnu, lokše a zelí. Jaké budete potřebovat suroviny a jaký je postup?

Suroviny kachna

1 pomeranč

4 kachní stehna

3 šalotky

2 česneky

1 snítka tymiánu

2 kus badyánu

700 g vepřového sádla sůl a čerstvě mletý pepř

Postup kachna

Pomeranč omyjte, nakrájejte na plátky a rozložte je na dno pekáčku. Kachní stehna osolte, opepřete a vložte do pekáčku na pomerančové plátky. Šalotku a česnek oloupejte, šalotku pokrájejte na třetiny, česnek ponechte vcelku a přidejte do pekáčku společně s tymiánem a badyánem. Vše zalijte rozpuštěným sádlem tak, aby maso bylo zcela ponořené v tuku.

Pekáč s kachnou vložte do trouby předehřáté na 130 °C a pozvolna pečte za nízké teploty 3,5 hodiny. Pekáč nepřikrývejte. Po upečení vyjměte stehna z tukového konfitu.

Suroviny zelí

700 g červeného zelí

3-4 polévkové lžíce cukru

2 polévkových lžic vinného octa

3 polévkové lžíce oleje

2 kusy červené cibule

1 kus badyány

1 kus skořice celé

1,5 dcl bílého vína

Sůl, pepř

Postup zelí

Zelí nakrájejte najemno na mandolíně. Cibuli nakrájejte na tenké měsíčky. V hrnci si rozehřejte olej, na kterém restujete cibuli, poté přidejte cukr a vše zlehka zamíchejte. Následně přidejte zelí a osolené restujte, aby zelí pouštělo šťávu. Přidejte 2 polévkové lžíce octa, nechte odpařit, pak zalejte vínem, a opět vždy nechte odpařit. Vhoďte do hrnce badyán a skořici. Po celé dávce vína nechejte hrnec zavřený. Poté už zelí zalévejte pouze vodou, vařte do měkka a do mazlavé konzistence (cca 40min).

Dochuťte dle preferencí cukrem, solí, pepřem.

Suroviny lokše

6 ks lokší 25cm

400 g brambor typ C

130 g hladké mouky

50 g másla

Postup lokše

Brambory uvařte do měkka, oloupejte a nechejte vystydnout v lednici (ideálně do druhého dne). Poté je nastrouhejte, přidejte mouku a vypracujte konzistentní těsto. Naporcujte těsto na 6 častí, vytvořte z nich kuličky, které na tenko vyválejte. Opékejte na pánvi cca 4 min. Po upečení je okamžitě potřete roztopeným máslem a servírujte

Nejnovější videa z pořadu Víkendová Snídaně

Obsazení - 2022

Nejnovější články k pořadu Víkendová Snídaně

Podobné pořady