
Krémové bábovičky s ovocem
Potraviny: korpus: 150 g hladké mouky, 50 g moučkového cukru, 20 g mandlové mouky, 100 g másla, 1 žloutek.
Krémové bábovičky: 400 g salka (kondenzovaného slazeného mléka), 200 ml smetany ke šlehání, 1 bio citron, špetka kardamomu, 10 g želatiny, 80 ml vody do želatiny.
Dokončení: 100 g malin, 100...
Potraviny: korpus: 150 g hladké mouky, 50 g moučkového cukru, 20 g mandlové mouky, 100 g másla, 1 žloutek.
Krémové bábovičky: 400 g salka (kondenzovaného slazeného mléka), 200 ml smetany ke šlehání, 1 bio citron, špetka kardamomu, 10 g želatiny, 80 ml vody do želatiny.
Dokončení: 100 g malin, 100 g ostružin, bylinka, šlehačka.
Postup:
Nejprve připravíme bábovičky. Do mísy dáme vyšlehanou šlehačku, přidáme salko a kardamom, kůru a šťávu z citronu a smícháme. Na oheň dáme kastrůlek s vodou a namočenou želatinou. Zahřejeme a rozmícháme a přidáme do krému. Vlijeme do formy a dáme zatuhnout do chladu. Ideálně do druhého dne. Před vyndáním z formy vložíme na chvíli do mrazáku. Na korpusy prosejeme mouku s moučkovým cukrem, přidáme mandlovou mouku, máslo a žloutky a zpracujeme těsto. Necháme ho v chladu odležet nejlépe do druhého dne. Odleželé těsto rozválíme na tenký plát a vykrájíme kolečka o průměru formiček. Rozložíme je na plech, vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C a pečeme 8 minut. Zatuhlé bábovičky vyndáme z forem a postavíme na korpusy. Zdobíme je ovocem, šlehačkou a bylinkami.