
Vaříme s Romanem: Jak na trhané krůtí maso s rajčatovou omáčkou a pestem?
V pátek 19. listopadu ve Snídani s Novou Roman Staša připravoval trhané krůtí maso s rajčatovou omáčkou a bazalkovým pestem. Které ingredience budete potřebovat? A jaký je postup? Uvedené množství surovin vystačí pro čtyři osoby.
Suroviny:
krůtí maso 600 g (nakrájené na větší kostky)
těstoviny...
V pátek 19. listopadu ve Snídani s Novou Roman Staša připravoval trhané krůtí maso s rajčatovou omáčkou a bazalkovým pestem. Které ingredience budete potřebovat? A jaký je postup? Uvedené množství surovin vystačí pro čtyři osoby.
Suroviny:
krůtí maso 600 g (nakrájené na větší kostky)
těstoviny paccheri 200 g
cherry rajčata 500 g (rozkrojená napůl)
rajčatová konzerva 500 g
šalotka 2 ks (najemno nakrájená)
máslo 50 g
česnek 7 stroužků (nakrájený najemno)
kuřecí vývar 1 l
smetana 33% 250 ml
bazalka 2 vaničky (nahrubo nakrájená)
parmezán 150 g
piniové oříšky hrst
olivový olej 100 ml
rozmarýn svazek
tymián svazek
bobkový list 2 ks
sůl
pepř
Postup:
V papinovém hrnci zpěníme šalotku na másle. Poté přidáme 3 stroužky česneku. Jakmile zesklovatí, přidáme maso. Vše dobře zarestujeme. Přidáme cherry rajčata, zarestujeme a zalijeme konzervou rajčat. Vše důkladně provaříme a zredukujeme na polovinu. Poté přidáme polovinu bazalky, zalijeme vývarem, přidáme rozmarýn, tymián a bobkový list, které zabalíme do plátěné utěrky a pořádně upevníme provázkem. Vše necháme dusit cca 50 minut.
Do mixéru dáme svazek bazalky, oříšky, zbytek česneku, parmezán, olivový olej a vše rozmixujeme. Vzniklé pesto dáme do misky.
Těstoviny uděláme podle návodu a nachystáme na servis.
Maso a bylinky v utěrce vytáhneme z hrnce, přidáme smetanu, vše zredukujeme na třetinu a vymixujeme dohladka.
Maso podáváme naplněné v těstovině, přelité hustou omáčkou, pestem a zasypané zbytkem bazalky.