
Ryby jsou pro lidské tělo velmi prospěšné! Jak je chutně zařadit do jídelníčku?
V pátek 29. dubna ve Snídani s Novou Roman Staša bude připravovat makrelu s omáčkou chipotle. Které ingredience budete potřebovat? A jaký je postup? Uvedené množství surovin vystačí pro čtyři osoby.
Suroviny:
makrela filety 6 ks
salátová okurka 1 ks (nakrájená na tenké plátky)
ředkvičky červené 1...
V pátek 29. dubna ve Snídani s Novou Roman Staša bude připravovat makrelu s omáčkou chipotle. Které ingredience budete potřebovat? A jaký je postup? Uvedené množství surovin vystačí pro čtyři osoby.
Suroviny:
makrela filety 6 ks
salátová okurka 1 ks (nakrájená na tenké plátky)
ředkvičky červené 1 svazek (nakrájené na tenké plátky)
koriandr svazek
stroužek česneku 1 ks (drcený)
jalapeňo papričky 100 g (najemno nakrájené)
2 limety
olivový olej 1 lžíce
teriyaki omáčka 100 ml
sůl
pepř
Omáčka:
paprička chipotle sušená 2 ks
chilli paprička sušená 1 ks
arašídy nesolené 100 g
kajenský pepř špetka
med 1 lžíce
limetová kůra špetka
limetová šťáva 3 lžíce
olivový olej 1 lžíce
Postup:
Papričky a arašídy dáme do hmoždíře a důkladně rozdrtíme. Poté všechny suroviny na omáčku dáme do pánve a na mírném plameni zahříváme cca 8 minut. Poté sundáme a necháme vychladnout.
Makrelu očistíme od blány, osolíme a namarinujeme v teriyaki omáčce.
Ve velké míse smícháme okurku, ředkvičky, koriandr, česnek, papričky, šťávu z dvou limet, kůru z jedné limety, olivový olej a pořádně dochutíme solí a pepřem.
Makrelu opálíme flambovací pistolí, opepříme a podáváme.
Makrelu servírujeme na salátu a důkladně ji zalijeme omáčkou.