
Vaříme s Romanem: Jak na smaženku s domácí hořčicí a nakládaným fenyklem?
V pátek 22. dubna ve Snídani s Novou Roman Staša připravoval smaženku s domácí hořčicí a nakládaným fenyklem. Které ingredience budete potřebovat? A jaký je postup? Uvedené množství surovin vystačí pro čtyři osoby.
Suroviny:
čerstvý chleba – 4 krajíce
vajíčka 5 ks
sýr raclette 8 plátků
fenykl 1 ks...
V pátek 22. dubna ve Snídani s Novou Roman Staša připravoval smaženku s domácí hořčicí a nakládaným fenyklem. Které ingredience budete potřebovat? A jaký je postup? Uvedené množství surovin vystačí pro čtyři osoby.
Suroviny:
čerstvý chleba – 4 krajíce
vajíčka 5 ks
sýr raclette 8 plátků
fenykl 1 ks (nakrájený na tenké plátky)
chilli paprička různé barvy 3 ks
klíčky z červené řepy a hrášku, 1 balení
citron 1 ks
červená cibule 1 ks (nakrájená na tenké plátky)
olej 0,5 l
sůl
pepř
Hořčice:
semínka hořčice 100 g (den předem naložená v jablečném octu)
jablečný ocet 2 lžíce
med 3 lžíce
kurkuma 1 lžička
šalotka 1 ks (najemno nakrájená)
sůl
pepř
Postup:
Fenykl a červenou cibuli dáme do misky, lehce zakápneme šťávou z půlky citronu, osolíme, opepříme a necháme marinovat.
Všechny suroviny na hořčici smícháme v malé misce, dochutíme solí, pepřem a důkladně promícháme.
Vajíčka rozklepneme do velké mísy nebo hlubokého talíře, osolíme, opepříme a pořádně rozmícháme vidličkou. Chleba obalíme ve vajíčkách a ihned pokládáme na rozpálenou pánev s olejem. Smažíme dozlatova z každé strany. Jakmile máme hotovo, obalíme chleba ještě jednou ve vajíčku a opakujeme postup na pánvi. Na chleba, který máme ještě na pánvi, položíme sýr, necháme lehce rozpustit a sundáme z pánve.
Chleba servírujeme potřený hořčicí, položíme na něj plátky fenyklu, cibule a zasypeme klíčky a chilli papričkou. Na závěr lehce zastrouháme kůrou z citrónu.