
Rady ptáka Loskutáka - Grilovaný kapr se zeleninou a pestem
Suroviny:
2 čerstvé filety z kapra (2×200g)
2 masitá rajčata
1 cuketa
1-2 brambory
sůl
pepř
citronový tymián
1 citron
velká hrst bazalky
1-2 lžíce olivového oleje
½ lžíce piniových semínek
1 stroužek česneku
1 lžíce strouhaného parmazánu
Postup:
Než se rozpálí gril, připravíme si pesto. Smícháme bazalku, olej,...
Suroviny:
2 čerstvé filety z kapra (2×200g)
2 masitá rajčata
1 cuketa
1-2 brambory
sůl
pepř
citronový tymián
1 citron
velká hrst bazalky
1-2 lžíce olivového oleje
½ lžíce piniových semínek
1 stroužek česneku
1 lžíce strouhaného parmazánu
Postup:
Než se rozpálí gril, připravíme si pesto. Smícháme bazalku, olej, piniová semínka, česnek, sůl, pepř a parmazán, a vše rozmělníme v hmoždíři. Zeleninu pokrájíme, osolíme, opepříme a ogrilujeme. Omytý filet osušíme, osolíme, opepříme, posypeme tymiánem, potřeme olivovým olejem a rovněž z obou stran opečeme. Kapra se zeleninou servírujeme s pestem a grilovaným citrónem.