
Rady ptáka Loskutáka - Noky s brokolicí a sýrovou omáčkou
Suroviny:
150 g bramborových noků
200 g brokolice
100 ml zeleninového vývaru
100 ml čerstvé smetany (33 %)
100 g sýra s modrou plísní
1 tvrdší hruška
hrst listové petržele
hrst vlašských ořechů
olivový olej
sůl, pepř
Postup:
Brokolici rozebereme na růžičky a na olivovém oleji v pánvi krátce opečeme....
Suroviny:
150 g bramborových noků
200 g brokolice
100 ml zeleninového vývaru
100 ml čerstvé smetany (33 %)
100 g sýra s modrou plísní
1 tvrdší hruška
hrst listové petržele
hrst vlašských ořechů
olivový olej
sůl, pepř
Postup:
Brokolici rozebereme na růžičky a na olivovém oleji v pánvi krátce opečeme. Přidáme zeleninový vývar, stáhneme plamen, zalijeme smetanou a zasypeme strouhaným sýrem. Opepříme, opatrně osolíme a necháme provařit. Mezitím si v osolené vodě uvaříme noky. Asi 2 minuty po vyplavání je přendáme přímo do vroucí omáčky, dochutíme solí a pepřem a krátce provaříme, aby se omáčka zahustila. Ke konci přidáme na kostičky nakrájenou tvrdší hrušku a natrhanou listovou petržel. Při servírování přímo na talíři posypeme nalámanými vlašskými ořechy a ozdobíme lístky petržele.