
Rady ptáka Loskutáka - Dušené jehněčí
Suroviny:
1,5 kg jehněčí kýty
3-4 ks cibule
4 stroužky česneku
1 kg brambor (malé kulaté)
máslo
1 lžíce hladké mouky
sůl, pepř
olej
500-700 g mladé mrkve
hrst petrželové natě
Postup:
Maso nakrájíme na kostky, okořeníme, přidáme utřený česnek a orestujeme na hnědém cibulovém základu. Podlijeme vodou a dusíme...
Suroviny:
1,5 kg jehněčí kýty
3-4 ks cibule
4 stroužky česneku
1 kg brambor (malé kulaté)
máslo
1 lžíce hladké mouky
sůl, pepř
olej
500-700 g mladé mrkve
hrst petrželové natě
Postup:
Maso nakrájíme na kostky, okořeníme, přidáme utřený česnek a orestujeme na hnědém cibulovém základu. Podlijeme vodou a dusíme na mírném plamenu do měkka.
Měkké maso vyndáme a omáčku zlehka zahustíme jíškou. Mrkev očistíme a blanšírujeme v horké osolené vodě, schladíme a potom opečeme na másle.
Brambory uvaříme, pokud možno v celku oloupané. Na závěr je posypeme nasekanou petrželovou natí.