
Rady ptáka Loskutáka - Vepřový bok s jarním salátem
Suroviny:
1,5 kg vepřového boku
5 brambor
1 svazek jarní cibulky
1 mrkev
rozmarýn
sůl, pepř
česnek
olej
1 lžíce dijonské hořčice
5 žampionů
Postup:
Maso osolíme, opepříme, potřeme hořčicí. Posypeme nasekanými bylinkami a vmasírujeme do masa. Dáme do pekáčku, podlijeme vodou a pečeme přiklopené do měkka při...
Suroviny:
1,5 kg vepřového boku
5 brambor
1 svazek jarní cibulky
1 mrkev
rozmarýn
sůl, pepř
česnek
olej
1 lžíce dijonské hořčice
5 žampionů
Postup:
Maso osolíme, opepříme, potřeme hořčicí. Posypeme nasekanými bylinkami a vmasírujeme do masa. Dáme do pekáčku, podlijeme vodou a pečeme přiklopené do měkka při 140–160 °C. Občas podlijeme výpekem. Ke konci pečení zvýšíme teplotu na 180 °C, aby se vytvořila kůrka. Vařené brambory ve slupce nakrájíme na větší měsíčky a opečeme společně s mrkví na proužky a cibulkou na větší kusy na pánvi dozlatova, osolíme, opepříme. Vedle na pánvi opečeme žampiony, které přidáme k bramborám, dále už nevaříme.