
Rady ptáka Loskutáka - Candát s těstovinami
Suroviny:
300 g filetu z candáta
150 g těstovin (ideálně tagliatele)
100 g sýru cottage
150 g špenátových listů
máslo
hrstka listové petržele
1 citron
sůl, pepř
olej
Postup:
Těstoviny uvaříme v osolené vodě al dente. Na másle prohodíme listový špenát, osolíme, opepříme a přidáme těstoviny a sýr. Vše...
Suroviny:
300 g filetu z candáta
150 g těstovin (ideálně tagliatele)
100 g sýru cottage
150 g špenátových listů
máslo
hrstka listové petržele
1 citron
sůl, pepř
olej
Postup:
Těstoviny uvaříme v osolené vodě al dente. Na másle prohodíme listový špenát, osolíme, opepříme a přidáme těstoviny a sýr. Vše společně zamícháme a dál nevaříme. Rybu očistíme, nasolíme a lehce zaprášíme moukou a opečeme z obou stran na oleji cca 4 minuty. Olej slejeme, přidáme máslo, zelenou nasekanou petržel a vymačkanou šťávu z půlky citronu a cca 2 minuty doděláme na másle na mírném plamenu.