
Rady ptáka Loskutáka - Houbový kuba
Celé díly tohoto pořadu můžete sledovat také na Voyo!
Suroviny:
500 g krup
1–2 cibule
sádlo
3 hrsti sušených hub
sůl, pepř
kmín
česnek
Postup:
Kroupy i houby necháme namočené přes noc ve vodě. Druhý den kroupy propláchneme a v osolené vodě uvaříme do měkka. Na sádle zpěníme cibuli a přidáme scezené...
Celé díly tohoto pořadu můžete sledovat také na Voyo!
Suroviny:
500 g krup
1–2 cibule
sádlo
3 hrsti sušených hub
sůl, pepř
kmín
česnek
Postup:
Kroupy i houby necháme namočené přes noc ve vodě. Druhý den kroupy propláchneme a v osolené vodě uvaříme do měkka. Na sádle zpěníme cibuli a přidáme scezené houby. Osolíme, opepříme, přidáme utřený česnek a kmín, a asi 5 minut restujeme. Podlijeme vodou z hub, smícháme s kroupami a vložíme do pekáčku vymazaného sádlem. Pečeme na 160 °C asi 30 minut, nejdříve zakryté a pak bez poklopu.