Rady ptáka Loskutáka - Vánoční štola

Publikováno

Celé díly tohoto pořadu můžete sledovat také na Voyo!

Suroviny:
270 g rozinek
70 ml tuzemáku
180 g marcipánu
250 g másla (100 g do těsta, 50 g do marcipánu, zbytek je na potření)
370 g hladké mouky (+na pomoučnění)
kůra z bio citronu
kůra z bio pomeranče
1 prášek do pečiva
90 g mandlí
2 vejce (velikost...

Celé díly tohoto pořadu můžete sledovat také na Voyo!

Suroviny:
270 g rozinek
70 ml tuzemáku
180 g marcipánu
250 g másla (100 g do těsta, 50 g do marcipánu, zbytek je na potření)
370 g hladké mouky (+na pomoučnění)
kůra z bio citronu
kůra z bio pomeranče
1 prášek do pečiva
90 g mandlí
2 vejce (velikost M)
250 g plnotučného tvarohu
balíček perníkového koření
200 g kandované citrusové kůry
1 vanilkový lusk
špetka soli
krystalový cukr na posypání
moučkový cukr na posypání

Postup:
Mouku, kypřicí prášek, vejce, tvaroh, máslo, rozinky namočené v tuzemáku, citronovou a pomerančovou kůru, sekané mandle, kandovanou kůru, perníkové koření, vanilku a špetku soli zpracujeme v těsto a vytvoříme z něj tři válečky. Marcipán smícháme s máslem, rozdělíme na 3 díly a vložíme do každého válečku z těsta a uzavřeme. Těsto s marcipánovou náplní vyskládáme do pyramidy na plech s pečicím papírem a pečeme asi hodinu na 160 °C. Upečenou štolu pomažeme rozehřátým máslem, posypeme krystalovým cukrem a necháme vychladnout. Pak ji ještě zasypeme moučkovým cukrem.

Nejnovější videa z pořadu Rady ptáka Loskutáka

Obsazení

Moderátor

Nejnovější články k pořadu Rady ptáka Loskutáka

Podobné pořady

Nestihli jste v TV

Nové epizody už teď na Voyo

o 7 dní dříve • bez reklam • kdykoliv

Další pořady