
Rady ptáka Loskutáka - Kuře s nádivkou
Celé díly tohoto pořadu můžete sledovat také na Voyo!
Suroviny:
1 celé kuřátko
5 housek
rozinky
sušené švestky
loupané mandle
sůl, pepř
máslo
2 vejce
mléko
muškátový oříšek
2 jablíčka
bílé víno
750 g brambor (typ grenaille)
Postup:
Housky nakrájíme na kostky, zalijeme mlékem, přidáme vejce, sůl, pepř,...
Celé díly tohoto pořadu můžete sledovat také na Voyo!
Suroviny:
1 celé kuřátko
5 housek
rozinky
sušené švestky
loupané mandle
sůl, pepř
máslo
2 vejce
mléko
muškátový oříšek
2 jablíčka
bílé víno
750 g brambor (typ grenaille)
Postup:
Housky nakrájíme na kostky, zalijeme mlékem, přidáme vejce, sůl, pepř, muškátový oříšek, mandle a rozinky. Nádivkou naplníme osolené a klínky másla našpikované kuře. Do pekáčku vložíme větší kusy nakrájených jablek a sušené švestky, na ně nadívané kuře, podlijeme vínem a pečeme přiklopené na 160°C asi hodinu a čtvrt. Na závěr poklici sundáme a doděláme kůrčičku. Brambory uvařené ve slupce překrojíme na půl a opečeme dozlatova.