Rady ptáka Loskutáka - Svíčková na smetaně

Publikováno

Celé díly tohoto pořadu můžete sledovat také na Voyo!

Suroviny:
1 kg hovězí falešné svíčkové (hovězí kulatá plec)
100 g anglické slaniny
2 mrkve
olej
sůl, pepř
50 g másla Pilos
75 g mrkve
60 g celeru
65 g petržele
100 g cibule
1 sladké jablko
1 lžička cukru
1 menší bio citron
2 lžíce plnotučné hořčice
ocet
750 ...

Celé díly tohoto pořadu můžete sledovat také na Voyo!

Suroviny:
1 kg hovězí falešné svíčkové (hovězí kulatá plec)
100 g anglické slaniny
2 mrkve
olej
sůl, pepř
50 g másla Pilos
75 g mrkve
60 g celeru
65 g petržele
100 g cibule
1 sladké jablko
1 lžička cukru
1 menší bio citron
2 lžíce plnotučné hořčice
ocet
750 ml hovězího vývaru
10 kuliček černého pepře Kania
2 bobkové listy Kania
10 kuliček nového koření Kania
200 ml čerstvé smetany (33 % tuku)
1 lžička hladké mouky
2 lžíce másla
3 lžíce divokých brusinek

Příprava:
Maso prošpikujeme ztuhlou slaninou, osolíme, opepříme, v hrnci krátce opečeme na oleji a odložíme stranou. Do hrnce přidáme olej, máslo, slaninu, kořenovou zeleninu, po chvíli i cibuli, a restujeme dozlatova. Pak přihodíme nakrájené jablko a cukr, a necháme zkaramelizovat. Přidáme polovinu oloupaného citronu, hořčici a ocet, povaříme a přilijeme vývar. Vložíme váček s kořením a připravené maso, přiklopíme poklicí a pečeme na 160 °C doměkka. Upečené maso vyjmeme a překryjeme alobalem. Základ na omáčku přivedeme k varu, přidáme smetanu s moukou, a asi 20 minut povaříme. Poté ji zjemníme máslem, ochutíme citronovou kůrou a rozmixujeme dohladka. Během mixování přidáme lžíci brusinek.

Nejnovější videa z pořadu Rady ptáka Loskutáka

Obsazení

Moderátor

Nejnovější články k pořadu Rady ptáka Loskutáka

Podobné pořady

Nestihli jste v TV

Nové epizody už teď na Voyo

o 7 dní dříve • bez reklam • kdykoliv

Další pořady