
Nemáte rádi kapra? Udělejte si italský vánoční řízek podle Paola!
Řízek podle Paolovy italské babičky
Suroviny:
Telecí maso nebo vepřová panenka, ghí, sezam, olivový olej, vejce, parmezán, citrón, sůl, pepř, strouhanka
Postup:
Očistíme maso, odřezky můžeme zabalit do potravinové fólie a dát do mrazáku na pozdější zužitkování (omáčka). Maso nakrájíme na...
Řízek podle Paolovy italské babičky
Suroviny:
Telecí maso nebo vepřová panenka, ghí, sezam, olivový olej, vejce, parmezán, citrón, sůl, pepř, strouhanka
Postup:
Očistíme maso, odřezky můžeme zabalit do potravinové fólie a dát do mrazáku na pozdější zužitkování (omáčka). Maso nakrájíme na jednotlivé řízky, rozložíme na prkénko, přikryjeme potravinovou fólií a naklepeme paličkou. Osolíme, opepříme a potřeme olivovým olejem. To samé opakujeme i z druhé strany. Cihlu sýra nastrouháme na nejjemnějším struhadle. Do talířků si připravíme rozklepnutá vejce, parmezán, a strouhanku, kam jsme přidali sezam. Jednotlivé řízky obalíme. Na pánev dáme celou sklenici ghí a počkáme, až bude rozpálené. Řízky smažíme dozlatova. Dobrou chuť!
Celé díly MasterChefa najdete na Voyo.