
Vánoční polévka ze zbytků z kapra? Recept, který si oblíbí i děti!
Kapří polévka s knedlíčky
Suroviny:
kapří hlavy, vnitřnosti, sůl, pepř, muškátový květ, kořenová zelenina, máslo, hladká mouka, strouhanka, vejce, listová petržel, olej, mléko
Postup:
Do velkého hrnce dáme rybí hlavy, odřezky a skelet spolu s kořenovou zeleninou. Osolíme, opepříme a vaříme...
Kapří polévka s knedlíčky
Suroviny:
kapří hlavy, vnitřnosti, sůl, pepř, muškátový květ, kořenová zelenina, máslo, hladká mouka, strouhanka, vejce, listová petržel, olej, mléko
Postup:
Do velkého hrnce dáme rybí hlavy, odřezky a skelet spolu s kořenovou zeleninou. Osolíme, opepříme a vaříme doměkka. Hotový vývar scedíme a z rybích hlav obereme maso, které poté vrátíme do hrnce. Mezitím, co se vývar vaří, si připravíme jíšku z másla a hladké mouky. Směs na knedlíčky se bude skládat ze strouhanky, vajec, mléka, listové petrželky a oleje. Vše v míse důkladně promícháme. Pokud nechcete, aby se vám kuličky lepily na ruce, použijte misku s vodou. Do vývaru přidáme jíšku a muškátový květ. Promícháme. Do hrnce dále dáme vnitřnosti (například srdce, jikry, mlíčí) a povaříme. Na pánvi si osmahneme najemno nakrájenou kořenovou zeleninu, zhruba na skus (al dente). Dochutíme dle libosti. Servírujeme.
Celé díly MasterChefa najdete na Voyo.