Vánoce u Punčochářů: Děda vždycky dlouho jedl, já jsem chtěl rozbalovat dárky!

Publikováno

Půlku filetu kapra zbavíme kostí nejlépe tak, že jako první odřízneme břišní ploutev a poté budeme celý filet jemně nařezávat – tím se kosti poruší a nebudou v masu vadit. Nakouskovaný filet dochutíme drceným kmínem, solí a stranou s kůží položíme do mouky, aby se vytvořila krusta. Kůží dolů poté...

Půlku filetu kapra zbavíme kostí nejlépe tak, že jako první odřízneme břišní ploutev a poté budeme celý filet jemně nařezávat – tím se kosti poruší a nebudou v masu vadit. Nakouskovaný filet dochutíme drceným kmínem, solí a stranou s kůží položíme do mouky, aby se vytvořila krusta. Kůží dolů poté opékáme v oleji na pánvičce. Různé druhy kořenové zeleniny nakrájíme na malé kostičky, dáme do pánve. Na kostičky nakrájíme i kus uzeného jazyka a přidáme k zelenině. V základu nesmí chybět ani čerstvý tymián a cibule. Zarestujeme a přidáme trochu másla. Do směsi přidáme třtinový cukr, červený vinný ocet a necháme úplně vyvařit. Nakonec přidáme červené víno, černé pivo a celé necháme zredukovat. Na kostičky nakrájíme brambory, přidáme do základu, zarestujeme a zalijeme vývarem. Pět minut vaříme. Na úplný konec do celé směsi znovu přidáme kapra, opět kůží dolů. Zalijeme vývarem, přidáme nasekanou petržel, česnek a zahustíme zbytkem másla. Dobrou chuť!

Nejnovější videa z pořadu MasterChef Česko

Obsazení - 5. série

Nejnovější články k pořadu MasterChef Česko

Podobné pořady

Nestihli jste v TV

Nové epizody už teď na Voyo

o 7 dní dříve • bez reklam • kdykoliv

Další pořady