Africké kuře

Aktualizováno 01.04.2014


Zajímá vás, jak připravují kuřecí maso v Africe?

Potřebujeme:

2 kuřecí prsa
šálek pomerančové šťávy
5 lžic sójové omáčky
1 střední cibule
1 chilli paprička
2 stroužky česneku
1 červená paprika
1 lžička sladké papriky
1 lžička curry
1 šálek kokosového mléka
1 lžíce smetany
sůl, olej

Postup:


Kuřecí prsa nakrájíme na nudličky a vložíme do marinády z pomerančové šťávy, sójové omáčky, česneku a nakrájené chilli papričky. Maso vyndáme a opékáme na pánvi. Přidáme cibuli, česnek, červenou papriku, mletou papriku, curry a osolíme. Zalijeme marinádou, kokosovým mlékem a na zjemnění smetanou. Podáváme s jasmínovou rýží.