Kuře na paprice

Aktualizováno 26.01.2016


Vítejte v Olší u Tábora u paní Mirky, která předvede klasický český recept – Kuře na paprice.

Potřebujeme:

Maso:

1 kuře
1 střední mrkev
1 střední petržel
1/4 celeru
pepř
sůl
nové koření
zeleninová kostka
zeleninový vývar

Omáčka:

2 lžíce másla
1 větší cibule
1 lžíce sladké papriky
1 kostka hovězího vývaru
1/2 lžíce hladké mouky
2 dcl sladké smetany
sůl

Postup:


Kuře naporcujeme a dáme vařit. Přidáme nakrájenou kořenovou zeleninu, sůl, pepř, dvě kuličky nového koření, zeleninovou kostku a zeleninový vývar. Vaříme asi 20 minut.

Rozpustíme máslo, na kterém zpěníme cibuli, vložíme uvařené porce kuřete, přidáme sladkou papriku, pepř, kostku hovězího vývaru, osolíme a krátce opečeme. Zalijeme přecezeným vývarem. Porce kuřete vyjmeme a omáčku rozmixujeme. Zahustíme smetanou s moukou a necháme povařit asi 3 minuty. Podáváme s houskovým knedlíkem.