Brambory z Montevidea

Aktualizováno 19.05.2016


Tento recept se Jirka Babica naučil během poznávání Uruguaye. Nechte se nalákat vůní jihoamerické kuchyně.


Potřebujeme:


100 g mletého hovězího masa
2 ks středně velkých brambor
1 ks chilli papričky
1 ks bílé papriky
1 ks menší cibule
2 plátky šunky
2 ks žampionů
1 stroužek česneku
2 lžíce strouhaného ementálu
1 žloutek
4 lžíce olivového oleje
sůl, drcený kmín
petrželka



Na olivovém oleji opečeme oloupané, nastrouhané brambory. Na druhé pánvi opečeme na olivovém oleji cibuli, papriku, žampiony, česnek, chilli papričku a šunku. Směs vyndáme na talíř.


Na pánev dolijeme olej a opečeme mleté maso, přidáme hotovou směs, osolíme, přidáme žloutek a sýr. Když se sýr rozpustí, přidáme hotové, osmažené brambory, drcený kmín a petrželku.

 

 

Staňte se fanoušky Babicových dobrot na Facebooku


Novinky z NOVY