Kachna s nádivkou

Aktualizováno 24.06.2016


Paní Olinka z Kotouně připravila nadívanou kachnu, po které se Jiří Babica olizuje ještě teď.

Potřebujeme:

1 kachna
2 kuřecí řízky
drcený kmín
sůl

Nádivka:
6 rohlíků
6 vajec
80 g kuřecích jater
sklenice mléka
libeček, sůl


Na nádivku potřebujeme rohlíky nakrájené na kostky, vejce, mléko, orestovaná kuřecí játra, sůl, libeček. Vše dobře promícháme.

Kachnu vykostíme a vyložíme kuřecími řízky. Poté naplníme nádivkou, zašijeme, převážeme provázkem, osolíme a okmínujeme. Pečeme při 200 °C asi 2 hodiny. Podáváme s vařeným bramborem.

 

 

Staňte se fanoušky Babicových dobrot na Facebooku