Brambory s květákem a parmazánem

Aktualizováno 01.10.2015


Ve studiu Jiří Babica připravil smažené koule z brambor, květáku a strouhaného parmazánu.

Potřebujeme:

6 brambor
růžičky květáku
parmazan
6 plátků slaniny
sůl, pepř
1 vejce
bílek
olej na smažení
mletá paprika

Postup:

Brambory oloupeme, nakrájíme a vaříme v osolené vodě asi 10 minut. Scedíme a pořádně rozšťoucháme. Květák rozdělíme na růžičky a vaříme doměkka. Přidáme do brambor, přidáme strouhaný parmezan a pepř. Dále přidáme 1 žloutek a ze dvou bílků vyšlehaný sníh. Promícháme a vytvoříme asi 8 koulí, které opékáme na rozpáleném oleji asi 3–5 minut. Pak vyjmeme, posypeme mletou paprikou a opečenou slaninou na čtverečky.


Překrásné video: Hvězdy Novy se předvedly dětem jako Mikuláš, anděl a čert