Kuře po abertamsku

Aktualizováno 10.10.2015


Jiří Babica se vypravil do Krušných hor za paní Milenou, která jej naučila tradiční staročeský recept na pečené kuře.

Potřebujeme:

4 kuřecí stehna
1/8 másla
podušené houby (pouze na cibulce)
těstoviny
5 ks cibule
drcený kmín
sůl

Postup:

Máslem vymažeme pekáč, na střed dáme kuřecí stehna, osolíme. Cibuli nakrájenou na měsíčky nasypeme na kuře, na závěr dáme houby, které osolíme a posypeme drceným kmínem. Přiklopíme víkem a ve vyhřáté troubě pečeme 1 hodinu na 250 stupňů Celsia. Po hodině odklopíme víko, kuře vytáhneme na povrch směsi a necháme bez víka dopéct dorůžova. Zároveň dáme vařit těstoviny, nejlépe široké nudle. Těstoviny zcedíme, kuře vyndáme na talíř a těstoviny smícháme v pekáči s houbovou směsí. Na talíř dáme porci kuřete a těstoviny s houbami.


Překrásné video: Hvězdy Novy se předvedly dětem jako Mikuláš, anděl a čert